-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Techninė pagalba kelyje bus teikiama visiems vairuotojams

Techninės pagalbos kelyje draudimas tapo prieinamas visiems vairuotojams. Nuo gegužės mėnesio Europos bendrovė „ERGO Insurance“ Lietuvoje pagalbos kelyje draudimą pradėjo siūlyti ir besidraudžiantiems privalomuoju vairuotojų civilinės atsakomybės draudimu, anksčiau šiuo draudimu bet kada apsidrausti galėdavo tik kasko draudimo klientai.
„BMW M6“ išvežė techninė pagalba
„BMW M6“ išvežė techninė pagalba / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kai prieš daugiau nei dešimtmetį pasiūlėme kasko draudimo klientams šį draudimo produktą, tai buvo visiška naujovė Lietuvoje. Šiandien ji yra tapusi savotišku rinkos standartu ir nebeatskiriama kasko draudimo dalimi. Kartu su kasko draudimu pagalbos kelyje draudimą įsigyja 80 proc. klientų“, – teigia Europos bendrovės „ERGO Insurance“ Civilinės atsakomybės, nelaimingų atsitikimų, transporto priemonių ir sveikatos draudimo departamento direktorius Audrius Pilčicas. Jis atkreipia dėmesį, jog  bendrovė jau vienuolika metų laikas nuo laiko rengia akcijas, kurių metu privalomojo vairuotojų civilinės atsakomybės draudimo klientams dovanojamos techninės pagalbos kelyje kortelės, dabar šį produktą bet kada galės įsigyti visi bendrovės klientai.

Techninės pagalbos kelyje draudimas kartu su privalomuoju vairuotojų civilinės atsakomybės draudimu būna skirtingų apimčių. Siauriausia užtikrina, kad po eismo įvykio nemokamai bus transportuotas automobilis. Platesni variantai apima ne tik techninę pagalbą kelyje, bet ir pakaitinį automobilį, atsarginių raktelių, pritrūkus – degalų atvežimą, taip pat automobilio saugojimą, klientų apgyvendinimą viešbutyje, jeigu automobilis sugenda  kelionės metu.

A. Pilčicas skaičiuoja, kad siauriausios apimties draudimas metams standartiškai tekainuos 8 litus, plačiausios, į kurią įeina ir pakaitinio automobilio paslauga – nuo 129 litų. Per pirmas dvi paslaugos teikimo dienas, sudarėme keliasdešimt privalomojo vairuotojų civilinės atsakomybės draudimo sutarčių, kuriose buvo numatyta ir pagalbos kelyje draudimo apsauga. 

Pasak draudimo bendrovės atstovo, pagalbos draudimo klientams dažniausiai prireikia automobilio transportavimo po eismo įvykio, taip pat sparčiai populiarėja pakaitinio automobilio paslauga. 

Bendrovė pakaitinį automobilį kasko draudimo klientams suteikia tuomet, kai po draudžiamojo įvykio savą automobilį servise tenka palikti ilgiau nei parai. Apie 95 proc. atvejų vairuotojai dėl pakaitinio automobilio kreipiasi po eismo įvykio, rečiausiai jo prireikia automobiliui sugedus. ERGO savo lėšomis išnuomoja kompaktinės klasės ne senesnį kaip 5 metų automobilį. Draudimo bendrovės duomenimis, paprastai vairuotojams pakaitinio automobilio prireikia 7 dienoms. Skaičiuojant rinkos kainomis, vienam vairuotojui tokį pakaitinį automobilį išsinuomoti savaitei vidutiniškai atsieitų beveik 1,3 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius