Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas panaikino kaltinimus šarvuotį atsigabenusiai lietuvių bendrovei

Kauno apygardos teismas pirmadienį paskelbė nuosprendį didelį atgarsį sukėlusioje šarvuočio byloje. Teismas išteisino vėjo jėgainių statytoją įmonę „Naujoji Ranga“, konstatuodamas, kad įmonė neturėjo tyčia nusikalsti, be to nuo liepos taikomi švelnesni reikalavimai iš Europos Sąjungos gabenamoms tokio pobūdžio transporto priemonėms.
Jurbarko rajono keliuose ir šalikelėse galima sutikti tokią transporto priemonę.
Šarvuotis. / 15min.lt nuotr.
Temos: 1 Šarvuotis

Šis teismo verdiktas panaikino kaltinimus įmonei, kuri turėjo britų išduotus leidimus, šarvuotį atsiplukdė per Pasienio tarnybos kontroliuojamą Klaipėdos uostą bei pati kreipėsi dėl jo registracijos.

Kauno apygardos teismas konstatavo, kad įmonės veiksmuose atsigabenant britų kariuomenės aukcione parduotą šarvuotį nebuvo tyčios nusikalsti, be to, teismas atsižvelgė į tai, kad nuo šių metų liepos 1 d. tokių transporto priemonių įvežimui iš ES valstybės narės taikomos paprastesnės taisyklės.

Įmonė „Naujoji ranga“ užsiima vėjo jėgainių statybomis, todėl šarvuotį įsigijo tam, kad jos darbuotojai galėtų lengviau patekti į sunkiau pasiekiamus objektus. Iš pradžių, tam įmonė ketino pirkti traktorių, tačiau kariuomenės nurašytas šarvuotis buvo net kelis kartus pigesnis. Dėl tų pačių priežasčių, savo veiklos vystymui įmonė Didžiojoje Britanijoje įsigijo ir du kariuomenės nurašytus vilkikus. 

Tiek užsienyje, tiek ir pačioje Lietuvoje yra įprasta, kad kaip kariuomenėje nebetinkami naudojami lengvieji automobiliai, motociklai ar traktoriai, taip ir  nusidėvėjęs šarvuotis gali būti parduoti viešo aukciono būdu, prieš tai iš šios technikos išmontuojant karinę įrangą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius