Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

„Tesla“ užsakovams antrąjį ketvirtį pristatė rekordinį elektromobilių skaičių

JAV gamintoja „Tesla“ užsakovams antrąjį ketvirtį pristatė 51,1 proc. daugiau elektromobilių negu pirmąjį ketvirtį ir pasiekė naują pardavimų rekordą, kuris pranoko analitikų lūkesčius.
„Tesla“
„Tesla“ / Scanpix nuotr.

Bendrovė pranešė, jog balandžio–birželio mėnesiais užsakovams pristatė 95,2 tūkst. elektromobilių, įskaitant 77,55 tūkst. „Model 3“ ir 17,65 tūkst. „Model S“ bei „Model X“.

Pirmąjį ketvirtį užsakovams buvo pristatyta apie 63 tūkst. „Tesla“ automobilių – 31 proc. mažiau negu ketvirčiu anksčiau.

Agentūros „FactSet“ apklausti analitikai prognozavo, jog antrąjį ketvirtį bendrovė užsakovams pristatys apie 91 tūkst. elektromobilių.

„Tesla“ balandžio–birželio mėnesiais taip pat pasiekė elektromobilių gamybos rekordą.

Antrąjį ketvirtį buvo pagaminta 87,048 tūkst. elektromobilių, įskaitant 72,531 tūkst. „Model 3“, taip pat 14,517 tūkst. „Model S“ ir „Model X“.

„Manome, jog turime gerą galimybę elektromobilių gamybą ir pristatymą didinti ir trečiąjį ketvirtį“, – pažymima bendrovės paskelbtame pranešime.

„Tesla“ vadovas Elonas Muskas yra užsibrėžęs tikslą šiemet parduoti 360–400 tūkst. elektromobilių, tačiau per pirmąjį pusmetį užsakovams buvo pristatyta mažiau nei 160 tūkst. vienetų, tad, pasibaigus antrajam ketvirčiui, „Tesla“ nepatvirtino savo vadovo pardavimų prognozės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius