Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tiek „Porsche“ automobilių Kačerginės trasa dar nematė

Kuriam iš 26 „Porsche“ savininkui pavyks geriausiai išnaudoti savo automobilio pajėgumą ir greičiausiai įveikti du Kačerginės trasos ratus? Į lenktynių trasą sezono atidarymo proga suvažiavę Lietuvos „Porsche“ klubo nariai ne šiaip sau žvalgėsi į dangų: jiems teko varžytis slalomo ir žiedinių lenktynių trasoje. O įveikti keturis apšilimo ir du ratus geriausiam laikui Kačerginėje net ant sauso asfalto nėra paprasta.
„Porsche Club Lithuania“ sezono atidarymas
„Porsche Club Lithuania“ sezono atidarymas / Organizatorių nuotr.

„Visų prašyčiau laikytis drausmės ir numatytos tvarkos - reikia suktis greitai, nes 12 valandą Kaune  pradės lyti, o per lietų Kačerginės trasa tampa itin pavojinga“, - „Porsche“ automobilių savininkus ragino Audrius Gelžinis, lenktynių komandos „Juta Racing“ vadovas.

Tiesa, lynoti pradėjo pusantros valandos vėliau nei prognozavo sinoptikai, jau skelbiant greičiausiai įveikusius slalomo rungtį ir Kačerginės trasą. Po to visas būrys „Porsche“ pasuko Trakų link – rungtyniavo orientavimosi varžybose. Po kurių laukė uždarymo vakaras ir nakvynė jaukiame viešbutyje. 

Tarp 26 „Porsche“ buvo galima pamatyti pačių įvairiausių modelių, nuo kurių šios legendinės markės gerbėjams virpėjo širdys. Paganyti akis tikrai buvo į ką: nuo pat klasikinių 911 su atmosferiniais varikliais iki šiuolaikinių „997 Turbo“ ar GT3. 

Nugalėjo labiausiai patyręs

Visi renginio dalyviai buvo suskirstyti į tris grupes ir karuselės principu varžėsi kurioje nors rungtyje.

„Pergalę prognozuoju jums – turėtų padėti lenktynių patirtis 1000 kilometrų varžybose“, - dar prieš  varžybas kalbėjau su Aurelijumi Rusteika, bendrovės „Topo centras“ vadovu. „Kur jau ten, yra jaunesnių. Be to, paskutinį kartą aš varžybose dalyvavau prieš penkerius metus“, - kuklinosi verslininkas.

Tačiau susumavus rezultatus, paaiškėjo, kad lenktynių patirtis duoda savo –  būtent A.Rusteika buvo greičiausias, ir slalome, ir Kačerginės trasoje. Beje, jis vairavo ne patį galingiausią modelį iš visų reginio dalyvių – kabrioletą „Porsche Carerra S“.

„Porsche Cayman“ pasirodė puikiai

Puikiais rezultatais daugelį netikėtai nustebino Vytautas Matuliauskas, vairavęs „Cayman S“. Gražiuoju Vytuku bendraminčių vadinamas V.Matuliauskas demontravo puikų temą ir trasoje lenkė net gerokai galingesnius „Porsche“.

Organizatorių nuotr./„Porsche Club Lithuania“ sezono atidarymas
Organizatorių nuotr./„Porsche Club Lithuania“ sezono atidarymas

Beje, GAZAS.LT žurnalistas varžybose nebuvo tik stebėtojas: savo „Cayenne S“ raktelius patikėjo Lietuvos „Porsche“ klubo tarybos narys Tomas Norbutas. Šis visureigis nustebino savo valdymu ir dinamika - Kačerginės trasoje pavyko aplenkti pusę dalyvių.

Kol vyrai rungėsi žiedinėje trasoje prie „Porsche“ vairų, jų žmonos, draugės ar dukros su „Juta Racing“ instruktoriais tobulino automobilių valdymo įgūdžius specialiai joms įrengtoje slalomo trasoje vairuodamos lenktyninius „Volkswagen Golf GTI“.

„Labai džiaugiuosi, kad lenktynės Kačerginės trasoje praėjo sklandžiai, visi esame ne tik sveiki ir gyvi, bet ir puikios nuotaikos“, - apdovanodamas nugalėtojus džiaugėsi Edvinas Mamedovas, „Porche Club Lithuania“ prezidentas.

Pirmą kartą šiemet į būrį susirinkę „Porsche“ savininkai džiaugėsi puikia renginio atmosfera, o greičiausieji - diplomais bei atminimo dovanomis.

Slalome greičiausi buvo:

Aurelijus Rusteika („Carerra S“)
Vytautas Matuliauskas („Cayman S“)
Tomas Išganaitis („911 Turbo“)

Kačerginės trasoje greičiausi:

Aurelijus Rusteika
Vytautas Matuliauskas
Egidijus Mykolaitis („Carerra“)

Moterų įskaitoje nugalėjo:

Rūta Paulauskienė
Indrė Tamelytė
Inga Norbutienė

Kitas didelis „Porsche“ klubo renginys – sezono uždarymas spalio pradžioje.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius