Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Top Gear“ skandalo atomazga: Jeremy Clarksonas atsiprašė dėl smurto

BBC praneša, kad Jeremy Clarksonas nusprendė atsiprašyti populiarios TV laidos „Top Gear“ buvusio prodiuserio dėl išpuolio ir sumokės maždaug 100 000 svarų kompensaciją už šį išpuolį, pažeminimą ir tautinę diskriminaciją.
Jeremy Clarksonas
Jeremy Clarksonas / „Scanpix“ nuotr.

Oisinas Tymonas 2015 m. kovą iškėlė ieškinį J.Clarksonui ir BBC po to, kai populiarus tuometinis laidos vedėjas užsipuolė prodiuserį ir po „barnio“ paliko jį kraujuojančia lūpa. Pasak liudininkų, Jeremy supyko, kad prodiuseris po ilgos filmavimo dienos nepasirūpino maistu ir viešai išvadino jį „tingia airiška subine“ (čia labai literatūriškas vertimas – red past.).

Po to Jeremy buvo atleistas iš laidos vedėjo pareigų. Jo reputaciją sutepė ir rasinės diskriminacijos skandalas, kai laidos metu vedėjas, rinkdamasis automobilį, ištarė neetišką skaičiuotę: „Eeny, meeny, miny, moe... Catch a nigga by his toe“. Apskritai, Jeremy nelaikė liežuvio už dantų ir ne kartą yra negražiai pasisakęs apie kitų rasių atstovus.

SUSIJĘ: naujieji „Top Gear“ laidos vedėjai

„Aš noriu atsiprašyti. Dar kartą atsiprašyti Oisino Tymono dėl incidento ir labai apgailestauju dėl padarinių. Noriu prisiimti visą kaltę. Apgailestauju, kad jam teko tai iškęsti“, – sakė Clarksonas.

Buvęs vedėjas pabrėžė, kad Oisinas visad buvo labai kūrybiška „Top Gear“ dalis. Todėl palinkėjo sėkmės ateities darbuose.

Oisino Tymono advokatai patvirtino, kad byla išspręsta, tačiau atsisakė skelbti susitaikymo detales. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius