-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 21

Tragedijos kelyje vos išvengęs Renaldas: „Kokių bepročių tai darbas“?

Į 15min redakciją kreipėsi skaitytojas Renaldas. Jis papasakojo istoriją apie tai, kaip vos neatsitrenkė į ant kelio gulėjusį masyvų akmenį. Be pasekmių pasibaigęs incidentas galėjo baigtis ir ne taip laimingai, nes panašių įvykių baigtys kartais būna tragiškos. Laimės kūdikiu save vadinančiam skaitytojui kilo pagrįstų įtarimų, kad akmuo ant kelio pats tikrai neatriedėjo.
Akmuo kelyje Zarasai-Rokiškis
Akmuo kelyje Zarasai-Rokiškis / Skaitytojo Renaldo nuotr.

Skaitytojas Renaldas pasakoja, kad jau sutemus važiavo keliu Zarasai–Rokiškis. Tolumoje jis pastebėjo ant kelio gulintį objektą ir ėmė mažinti greitį. Vairuotojas iš pradžių pagalvojo, kad tai laukinis gyvūnas.

Tačiau privažiavus arčiau vaizdas jį pribloškė – ant kelio jo eismo juostoje, ties Galažerių autobusų stotele gulėjo didžiulis akmuo.

Suskubo kliūtį pašalinti

Išsisukęs iš šios avarinės situacijos Renaldas, kaip ir reikalauja Kelių eismo taisyklės, pašalino kliūtį nuo kelio. Jei būtų to nesugebėjęs padaryti savo jėgomis, vairuotojas būtų turėjęs apie tai informuoti policijos pareigūnus bei avariniu ženklu ar kitais būdais pažymėti kliūtį, kol atvyks specialiosios tarnybos.

„Važiavau su tolimosiomis šviesomis, todėl akmenį pamačiau iškart, nors iš pradžių negalvojau, kad ten akmuo. Akmenį apvažiavau, nedelsdamas sustojau ir akmenį patraukiau. Pagalvojau, kad galbūt iš kokio sunkvežimio tas akmuo galėjo iškristi, bet apžiūrėjus asfaltą nesimatė jokių to akmens kritimo ant asfalto ar čiuožimo žymių. Panašu, kad akmuo buvo tiesiog atneštas iš kažkur ir specialiai padėtas ant kelio. Kokių bepročių tai darbas? Tie, kas tai padarė, turbūt pasislėpė kur nors krūmuose ir žiūrėdami laukė, kol įvyks avarija. Toks elgesys tikrai nesuprantamas ir niekaip nepateisinamas.

Gerai, kad važiavau leistinu greičiu, su tolimosiomis šviesomis, akmenį galėjau apvažiuoti per priešpriešinio eismo juostą. Jei aplinkybės būtų buvusios kitokios – artimos šviesos, automobilis priešpriešinėje eismo juostoje, man būtų tekę arba trenktis į akmenį, arba nušluoti stotelę, ties kuria tas akmuo buvo padėtas“, – sakė Renaldas, kuris atsiuntė ir nuotraukas iš įvykio vietos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius