-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečiadienį per Lietuvą nuvilnys mitingų „Atidarom Regitrą“ banga: kaip tai atrodys?

Trečiadienį, kaip jau anksčiau informavo 15min, per Lietuvą nusiris protesto akcijų banga. Jos tikslas, pasak organizatorių, paskatinti Vyriausybę atnaujinti visavertį vairavimo mokyklų darbą bei praktinio vairavimo egzaminus įmonėje „Regitra“. Jie nevyksta nuo 2020 m. gruodžio vidurio.
„Regitros“ egzaminų instruktoriai karantino metu
„Regitros“ egzaminų instruktoriai karantino metu / Regitros nuotr.

„Regitra“ pasiruošusi atnaujinti praktinius egzaminus

Įmonės „Regitra“ atstovė Emilija Bardauskienė patvirtino, kad iki vasario 28 d. iš viso iš praktikos egzaminų išregistruota apie 10,9 tūkst. asmenų. E.Bardauskienės teigimu, „Regitra“ per mėnesį visoje Lietuvoje gali priimti apie 11 tūkst. praktikos egzaminų. Šis skaičius gali ir augti, egzaminuojant ilgiau ar papildomomis dienomis.

„Regitra“ yra pasiruošusi atnaujinti praktikos egzaminų veiklą, kai situacija šalyje pagerės. Saugumo sumetimais visuose egzaminų automobiliuose yra įrengtos specialios pertvaros, atskiriančios klientą nuo egzaminuotojo. Jos buvo įrengtos dar pirmojo karantino metu.

Pirmadienį Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos (VESK) pirmininkė, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sakė, kad Vyriausybė turėtų nuspręsti, ar leisti organizuoti vairavimo egzaminus. Tokį siūlymą Vyriausybei komisija yra pateikusi vasario mėnesį.

Priemones vadina neadekvačiomis

Pasak vienos iš protesto akcijos organizatorių Neringos Pekarskajos, tokia situacija yra neadekvati. Nes, negalėdami laikyti egzaminų vairuotojo pažymėjimui gauti, kai kurie žmonės šiuo sudėtingu laiku negali gauti norimo darbo. Be to, ir ji pati, neturėdama galimybės laikyti praktikos egzamino, buvo aplinkybių priversta žiemą vežioti mažą vaiką į miestą autobusu. Tai, pasak organizatorės, tikrai nėra saugu.

„Rengti akciją nusprendėme po vasario 24 d. Vyriausybės posėdžio išgirdę, kad ir vėl nukelta praktinių vairavimo pamokų bei egzaminų pradžia – iki kovo 31 d. Be galo nusivyliau, nes savo egzamino laukiau jau tris mėnesius. Norime, kad valdžia mus išgirstų“, – paaiškino moteris.

N.Pekarskaja ir jos kolega Arnoldas Žaltovskis atkreipė dėmesį, kad neteisinga drausti vairavimo instruktoriams bei „Regitros“ inspektoriams dirbti, nes jie imasi visų saugumo priemonių. Ir, skirtingai nei grožio industrijos darbuotojai, gali išvengti tiesioginio kontakto, įsirengia automobiliuose pertvaras ir pan.

Akcijai „Atidarom Regitrą“ koordinuoti buvo įkurta speciali uždara „Facebook“ grupė, prie kurios prisijungė ir dalis vairavimo mokyklų iš įvairių Lietuvos miestų.

„Jos yra visiškai pasiruošusios atnaujinti praktinius mokymus, todėl palaikė mitingo idėją“, – sakė N.Pekarskaja. Organizatorės teigimu, protesto akcijos pagrindinis tikslas – karantino sąlygų atlaisvinimas vairavimo mokykloms bei ,,Regitrai“.

Akcijos pagrindinis tikslas – karantino sąlygų atlaisvinimas vairavimo mokykloms bei ,,Regitrai“

Kovo 3 d. 13 val. prie protesto akcijos Vilniuje jungiasi Marijampolės, Šiaulių, Panevėžio, Klaipėdos miestų vairavimo mokyklų atstovai. Vienuose miestuose gauti savivaldybių leidimai, todėl susirinks daugiau nei po 15 asmenų, kituose skaičius bus ribojamas.

Kuriuose miestuose vyks akcija

Vilniuje mitingas vyks prie Seimo, atvyks nuo 50 iki 100 žmonių. Dalis protestuotojų su plakatais planuoja atvykti elektriniais paspirtukais ar dviračiais.

„Turime visus reikiamus leidimus iš Vilniaus miesto savivaldybės bei vyr. policijos komisariato. Prie akcijos jungiasi Dorkanas, Rigveda ir kitos mokyklos“, – paaiškino organizatoriai.

Klaipėdoje protestas suplanuotas prie miesto savivaldybės. Prie koordinatorės Kristinos Naujokaitės jungsis 15 žmonių. Taip pat – „LT Respublikos“ vairavimo mokyklos automobiliai.

Šiauliuose protestas vyks prie savivaldybės. Prie koordinatorės Adrijanos Petrauskaitės jungsis keturios vairavimo mokyklos: „Auto reidas“, „4 ratai“, „Vairoteka“ ir „Autovita“. Planuojama, kad akcijoje dalyvaus daugiau nei 40 žmonių.

Protestas prie Vyriausybės atstovo Panevėžio apskrityje būstinės taip pat prasidės 13 val. Prie koordinatoriaus Deimanto Rubštavičiaus žada jungtis šešios vairavimo mokyklos su automobiliais: „Vairavimo menas“, „Ekovairavimas“, „Vairolita“, „Panevėžio vairavimo akademija“, „Pavara“, „Autotora“.

Protesto akcija Marijampolėje vyks prie savivaldybės. Prie koordinatorės Skirmantės Baltrušaitytės turėtų jungtis viena vairavimo mokykla. Organizatoriai kol kas leidimo akcijai neturi, todėl planuojama iki 15 asmenų su plakatais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius