Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Triukai, kuriuos „Top Gear Live“ žiūrovai išvydo Lenkijoje

Praėjusį savaitgalį Lenkijoje praūžė ketvirtosios „VERVA Street Racing“ lenktynės, kurias vainikavo pirmasis „Top Gear Live“ pasirodymas Vidurio Europoje. Nacionaliniame Varšuvos stadione šou stebėjo beveik 60 tūkst. žiūrovų ir tai pirmas kartas „Top Gear Live“ istorijoje, kai pasirodymą išvydo rekordinis skaičius gerbėjų. Renginį papildė ir „Orlen“ bei „Verva“ komandų lenktynininkų pasirodymai, ir iš koto verčiantis britų televizijos šou vedėjų Richardo Hammondo, Jeremy Clarksono ir Jameso May'aus humoras.
„Top Gear Live“ šou Varšuvoje
„Top Gear Live“ šou Varšuvoje / „Verva street racing“ organizatorių nuotr.

Renginio atidarymą pradėjo „VERVA Street Racing“ lenktynių pasirodymas. Jo metu lenktynininkai varžėsi keturiose kategorijose: „Porsche Supertaurės“, Dakaro ralio, BUDMAT Drift ir lenktynių automobilių; kuriose dalyvavo ir geriausi „Orlen“ bei „Verva“ lenktynių komandų vairuotojai. Dakaro ralio dvikovoje susirungė Mareko Dabrovolskio ir Jaceko Czachoro bei Adamo Malyszo ir Rafalo Mortono vairuojami ekipažai. Varžybas vainikavo Adamo Malyszo vadovaujamo ekipažo pergalė. „Porsche Supertaurės“ etape pergales skynė „Verva“ komandos vairuotojai – pirmą ir antrą vietas užėmė Kubos Germaziako ir Patriko Szczerbinskio vairuojami automobiliai. 

Kol prasidėjo Lenkijos automobilių sporto žvaigždžių pasirodymas, žiūrovai galėjo stebėti  įspūdingą sunkvežimių pasirodymą, amerikietiškas kelių gaudynes ir nuotaikingas mažyliais vadinamų „Fiat“ automobiliukų lenktynes. Už „Fiat 126p“ vairo sėdo aktoriai Bartas Obuchoviczius ir Sofija Zborovska bei muzikos žvaigždės DJ Adamus ir Mafia Mike, taip pat „Orlen“ komandos narys Adamas Kszczotas. 

Verva street racing organizatorių nuotr./Top Gear Live aou Varauvoje
„Verva street racing“ organizatorių nuotr./„Top Gear Live“ šou Varšuvoje

„Nuo 2010 m., kai pirmą kartą buvo surengtos „VERVA Street Racing“ lenktynės, kasmet siekiame joms suteikti dar daugiau nepamirštamų įspūdžių. Šiemet galime drąsiai sakyti, kad pasiekėme savo tikslą – pirmą kartą surengėme tokio masto pasirodymą, kuriam prireikė viso stadiono. Sujungdami „VERVA Street Racing“ lenktynes ir populiarų automobilių šou „Top Gear Live“ norėjome parodyti, kad automobilių sportas tai ne vien greitis ir konkurencija, bet ir išties smagus reginys“, – sakė PKN ORLEN rinkodaros vadovas Leszekas Kurnickis. 

Vėliau pasirodymą tęsė legendinis britų automobilių šou „Top Gear Live“. Visame pasaulyje garsios televizijos laidos „Top Gear“, Lietuvoje gerai žinomos kaip „Aukščiausia pavara“, vedėjai pirmą kartą pasirodė tokio dydžio auditorijai, kurią sudarė  beveik 60 tūkst. žiūrovų. Pasirodymo metų renginio dalyvių dėmesį prikaustė įspūdingi kaskadininkų triukai ir specialieji efektai bei humoro nestokojantys pasirodymai. 

Verva street racing organizatorių nuotr./Top Gear Live aou Varauvoje
„Verva street racing“ organizatorių nuotr./„Top Gear Live“ šou Varšuvoje

Juoko dozę renginio dalyviams garantavo iš motorolerių sukonstruotų dviračių  romėnų kovos vežimų lenktynės. Savo meistriškumą vairuotojai demonstravo sinchroninio vairavimo pasirodymo metu, kuriame jėgas išbandė žymiausi šalies motociklininkai ir vienas garsiausių Lenkijos vairuotojų Kuba Pszygonskis iš „Orlen“ komandos. Viena iš pasirodymo pažibų tapo neįprasta Olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos versija, o sportinių automobilių mėgėjų kraują stingdė stadione liepsnojantys „Porsche 911“ automobiliai.  Žiūrovai turėjo progą išvysti ir neįprastas garsiųjų Londono taksi bei autobusų lenktynes, kuriose automobiliai buvo patobulinti lenktyniniais varikliais. Pasirodymą vainikavo simbolinis automobilių futbolo turnyras, kuriame susirungė Anglijos ir Lenkijos komandos. Žaidimo nugalėtoja tapo Jameso May'aus vadovaujama Lenkijos komanda. 

Legendinį automobilių renginį gyvai stebėjo ir degalinių tinklo „Orlen“ rengto žaidimo „Laimėk kelionę į Top Gear Live!“ nugalėtoja Eugenija Klikova iš Mažeikių. Sužinojusi apie laimėjimą E.Klikova sakė nesitikėjusi, kad sėkmė nusišypsos būtent jai. Moteris prasitarė, kad iki šiol automobilių sportu domėjosi mažai, tačiau galimybė iš arti išvysti lenktyninius automobilius ir jų atliekamus triukus paskatino į šį sportą pažvelgti naujomis akimis. Kelione į Varšuva ne mažiau džiaugėsi ir laimėtoją lydėjęs anūkas, kuris yra automobilių ir lenktynių gerbėjas. 

Šių metų lenktynių dalyviai turėjo išskirtinę galimybę susipažinti su įspūdingiausiais automobiliais. Specialiai tam įrengtoje alėjoje, lenktynių svečių laukė daugiau nei 300 automobilių ir motociklų paroda, kurioje eksponuotos tikros lenktynių legendos.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius