Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Unikalūs ir nepakartojami - „JDMart“ (nuotraukos)

Komanda, kurios šaknys – toli gražu ne didžiausiame Lietuvos mieste Prienuose (neretai automanų dėl „JDMart“ buvimo vadinama „JDM sostine“), visada buvo žinoma dėl nestandartinių, unikalių ir dar niekur daugiau nematytų darbų. O prieš daugiau nei metus ši komanda žengė ir į driftingo pasaulį, kur šiuo metu turi tris jai priklausančius automobilius: Nissan Silvia S13, Nissan 240SX bei Nissan 200SX S14.
Unikalūs ir nepakartojami - „JDMart“
Unikalūs ir nepakartojami - „JDMart“ / Giedriaus Matulaičio nuotr.

Kodėl Prienai kartais pavadinami „JDM (Japan domestic market – Japonijos rinka) sostine“, klausimų daug nekyla. Komandos idėjinis autorius Romas Tamulevičius jau kurį laiką yra vienas pagrindinių automobilių importuotojų iš Japonijos į Lietuvą, tad jo garaže niekad netrūksta japoniškos dvasios – ten visada tūno bent vienas kitas iš tolimojo užjūrio atgabentas automobilis.

Tokie japoniškos kilmės automobiliai komandoje yra du: Ramūno Brūzgos vairuojama Nissan Silvia S13 bei Tado Lučkaičio Nissan 240SX. Pastarasis Nissanas buvo atgabentas iš Japonijos, o ten paruoštas gerai žinomoje automobilių tobulinimo srityje „Yashio factory“ įmonėje. Puikiai driftingo tėvynėje padarytas automobilis jau antri metai atlaiko „Driftingo Čempionato“ krūvius. Negana to, T. Lučkaitis (taip pat gerai žinomas kaip Fiestas) važiuoja ne tik skersai – šiemet keliskart jį buvo galima pamatyti ir „Fast Lap“ greičiausiojo rato lenktynėse.

Tomo Petrovskio nuotr./Unikalūs ir nepakartojami - „JDMart“
Tomo Petrovskio nuotr./Unikalūs ir nepakartojami - „JDMart“

Tuo tarpu R. Brūzgos Nissan Silvia istorija – gerokai kitokia nei jau minėto rožinio bolido. Nors ir šis automobilis buvo atgabentas iš Japonijos, tačiau iš ten parvyko juodos spalvos ir pradžioje buvo vairuojamas kito komandos nario Mindaugo Girčiaus, pernai taipogi dalyvavusio „Driftingo Čempionate“. Prieš metus pakliuvęs į prieniškio R. Brūzgos rankas, automobilis pasikeitė neatpažįstamai: jame buvo pakeista daug važiuoklės dalių, įdėtas kitas variklis, o pats kėbulas perdažytas vienų iš komandos partnerių www.vasiliauskai.lt. Būtent pastarasis dalykas labiausiai išskiria šį Nissaną iš kitų mašinų – tai unikalus raudonas atspalvis, nepažymėtas jokiose dažų ar spalvų knygose. Spalva buvo kuriame kone „va bank“, turint tik teorinę viziją, kas turėtų gautis. Rezultatas – šokiruojantis gerąja prasme.

Trečiasis komandos automobilis – M. Girčiaus Nissan 200SX S14. Jau po pirmojo išvažiavimo į gatves šiemet jis neretai yra pavadinamas gražiausiu S14'uku Lietuvoje. Ir ne be reikalo - „Origin“ kėbulo apdaila, 12 colių pločio ratlankiai bei dar begalė nevisada iš pirmo žvilgsnio matomų, tačiau automobiliui begalę žavesio ir galios suteikiančių „performance“ dalių. Kitąmet šis Nissanas turėtų pasirodyti ir „Driftingo Čempionate“, kuriame bus jau trečias išskirtinis „JDMart“ bolidas. Nors vien Lietuva ši kompanija apsiriboti nenori – užsienio renginiai taip pat vilioja, juolab kad tiek technika, tiek vairuotojai naujiems iššūkiams yra pasiruošę.

O kaip seksis „JDMart“ nariams dalyvauti Lietuvoje organizuojamame „Driftingo Čempionate“, bus galima pamatyti jau šį šeštadienį Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, vienai dienai tapsiančiame Lietuvos driftingo sostine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius