Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už elektra varomą „Tesla“ pirkėjas sumokėjo virtualia „Bitcoin“ valiuta

Naujosios technologijos sparčiai žengia į priekį. Pasaulyje užfiksuotas pirmasis sandoris, kai elektra varomas automobilis buvo įsigytas panaudojant virtualius „Bitcoin“ pinigus.
„Tesla Model S“ elektromoblis
„Tesla Model S“ elektromoblis / Gamintojo nuotr.

Už automobilį sumokėjo „Bitcoin“ valiuta

Naujasis elektromobilių gamintojo „Tesla“  kūrinys „Model S“ papildė sąrašą prekių, kurias galima įsigyti atsiskaitant virtualia valiuta – „Bitcoin“.  Apie trečiadienį įvykusį sandorį šiandien paskelbė „Tesla“ atstovas Jungtinėse Amerikos Valstijose, Kalifornijoje.

„Bitcoin“ yra skaitmeninė, tačiau visiškai pripažįstama ir pilnateisė valiuta, kuria vienas mūsų klientas atsiskaitė pirkdamas „Model S“. Įdomu yra tai, kad sumokėdamas elektronine valiuta jis įsigijo būtent elektra varomą automobilį. Taigi sandorį galima vadinti pilnai elektroniniu“, – sakė pardavėjas.

Gamintojo nuotr./„Tesla Model S“ elektromoblis
Gamintojo nuotr./„Tesla Model S“ elektromoblis

„Model S“ kaina – 91,4 bitkoino

Pirkėjas, kurio asmens duomenys neskelbiami, naująjį elektromobilį įsigijo už 91,4 bitkoino. Kiek „Model S“ kainavo doleriais – pardavėjas neatskleidė, tačiau pridūrė, kad šio elektromobilio kaina, priklausomai nuo komplektavimo svyruoja apie 90 000 dolerių.

„Mes didžiuojamės, kad galime įsilieti į virtualios valiutos pasaulį ir gebame priimti „Bitcoin“ kaip užmokestį už prekę. Esame sujaudinti, kad pirmieji atvėrėme šią naują galimybę“, – sakė pardavėjas.

Bitkoinas
Bitkoinas

Virtualios valiutos vertės šuolis

Nuo metų pradžios „Bitcoin“ vertė išaugo keliais tūkstančiais procentų ir neseniai peržengė 1000 dolerių ribą. Tiesa, pastaruoju metu „Bitcoin“ vertė smuko šiek tiek žemiau minėto lygio, mat Kinijos centrinis bankas neleido finansinėms įstaigoms atlikti operacijų su šia valiuta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius