-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už tą patį KET pažeidimą du kartus lankyti papildomų vairavimo kursų neteks

Prieš dvi savaites patvirtinti saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pakeitimai visuomenei kelia daugybę klausimų.
Vilniaus policijos akcija Čekoniškėse
Vilniaus policijos akcija Čekoniškėse / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pavyzdžiui, 15min.lt redakcijai skirtame laiške skaitytojas Mindaugas teiraujasi, kaip bus elgiamasi su tais vairuotojais, kurie pažeidė kelių eismo taisykles. Neaiškumų vaikinui sukėlė per pastaruosius porą metų ne kartą pasikeitę įstatymo leidėjų planai.

„Anksčiau buvo kalbėta, kad papildomi mokymai bus reikalingi tiems, kurie bus pažeidę KET daugiau kaip du kartus. O dabar jau lyg ir priimtas įstatymas, kad negali būti nė vieno pažeidimo“, – konstatuoja savo laiške skaitytojas.

Vaikinas prisipažįsta 2012 spalį viršijęs greitį ir 3 mėnesiams netekęs vairuotojo pažymėjimo Tam, kad jį atgautų, Mindaugas baigė papildomus mokymus, tačiau dabar sako nesąs tikras, ar vėl neteks į juos grįžti. Natūralu, kad dar kartą mokėti mažiausiai 300 Lt už kursus vairuotojas nėra nusiteikęs.

Anot Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos vadovo Eligijaus Masiulio, nuostata, kad teisių netekęs pradedantysis vairuotojas turi eiti į papildomus mokymus, galiojo ir anksčiau. Buvęs susisiekimo ministras patikino, kad antrą kartą už tą patį pažeidimą vairuotojai auklėjami nebus.

Situacija, kuomet 10 metų galiojančiam vairuotojo pažymėjimui gauti paraišką pradedantieji vairuotojai gali pateikti tik pasibaigus laikinųjų galiojimui, E.Masiulio teigimu, susidarė dėl ilgą laiką tvyrojusio neaiškumo, kokiomis sąlygomis bus organizuojami papildomi mokymai.

„Dabar įstatymo leidėjas apsisprendė ir nustatė tvarką, kurios, labai tikiuosi, niekas nebekeis. Jei dabar vartotojams yra kažkokių nepatogumų, turbūt jie bus juntami tik įstatymo įsigaliojimo laikotarpiu. Vėliau viskas susidėlios į savo vietas“, – įsitikinęs Seimo narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius