-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uždarytas išvažiavimas iš Giraitės į greitkelį supriešino gyventojus

Kauno rajone gyventiems automobilių savininkams naujas iššūkis – uždarius išvažiavimą iš Giraitės gyvenvietės į automagistralę, rytais pradėjo formuotis milžiniškos spūstys.

Skaitytojas Arnas su 15min skaitytojais pasidalino iškalbingu vaizdeliu, nufilmuotu rytinio piko metu. Vyras iš kelio Klaipėda–Kaunas pasuko Užliedžių gyvenvietės link ir nufilmavo įspūdingo ilgio automobilių eilę. Įrašą paskelbęs feisbuke netruko sulaukti vietos gyventojų komentarų, kurie teigė, kad tokio ilgio spūstys vietiniams jokia naujiena, tiesa pastarąją savaitę jos tapo dar ilgesnės. To priežastis – uždarytas išvažiavimas iš Giraitės gyvenvietės.

Pasak Užliedžių seniūnės Jūratės Truncienės, tai buvo padaryta dėl Giraitės gyventojų, gyvenančių aplinkinėse gatvėse prašymų. Dauguma aplinkinių rajonų gyventojų trumpinami kelią naudodavosi siauromis Uosių, Kaštonų, Ąžuolų gatvėmis taip keldami nepatogumą čia gyvenantiems žmonėms, kurie kentė ne tik nuo greitkelio triukšmo, bet ir nuo didelio automobilių srauto važiuojančio pro jų namus.

Panaikintas pravažiavimas

„Žmonės lygiagrečiai greitkelio esančiose gatvėse apsigyveno dar seniau negu atsirado magistralė. Kiekvienais metais kreipiamės į VĮ „Automagistralė“ ir Lietuvos automobilių kelių direkciją su prašymais įrengti garsą slopinančią sienelę. Žmonėms ji žadama daugybę metų. Paskutinis gyventojų prašymas buvo įrengti sienelę arba uždaryti išvažiavimą“, – sakė J.Truncienė.

Būtent pastarasis prašymas ir davė rezultatų. LAKD priėmė gyventojams palankų sprendimą ir lapkričio 4 dieną pravažiavimas buvo uždarytas.

15min pakalbino vietos gyventoją Daumantą.

„Šis išvažiavimas vidurinis, arčiausiai Giraitės ir niekada ten kamščių nebūdavo. Per jį važiuodamas sutaupai piko metu mažiausiai 10 minučių. Paskutinėmis dienomis ryte – katastrofa. Tie, kurie gyvena toliau Giraitėje ar Užliedžiuose, stringa mažiausiai 20-čiai minučių. Keista, kad paisoma kelių namų gyventojų interesų – ties tuo išvažiavimu gyventojų nedaug, o vairuotojų per ten važiavusių buvo nemažai. Kodėl gyventojai svarbesni nei vairuotojai, kurie irgi – Giraitės gyventojai“, – stebėjosi Giraitėje gyvenantis vyras.

Užliedžių seniūnė gyventojams siūlė rinktis kitus išvažiavimus, kurių yra ne vienas. Pasak moters išvažiuoti galima per Tyrlaukio gatvę, taip pat pro kelią vedantį link degalinės „Lukoil“. Išvažiavimą pro pastarąjį kelią ir nufilmavo skaitytojas Arnas.

„Liepos pradžioje kreipėmės į rajono merą su prašymu tarpininkauti sprendžiant šią problemą. LAKD atsakė, kad suskaičiavus sąmatą, jei nekainuos daugiau kaip milijoną eurų, kitais metais sienelė, galbūt, atsiras. Bendraujame nuolat, bet kas iš to, kol kas norimo rezultato nėra“, – sakė J.Truncienė.

Vos savaitę uždarytas pravažiavimas spėjo supriešinti gyventojus. Atokiau gyvenantys vairuotojai, kurie naudodavosi pravažiavimu, pradėjo rinkti parašus reikalaudami kuo skubiau spręsti susidariusią problemą.

„Gyventojų skaičius didėja. Seniau tokių problemų nebūdavo“, – atsiduso seniūnė.

VIDEO: Kauno rajono gyventojai dėl uždaryto išvažiavimo link Kauno kenčia spūstyse

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius