Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užmiršti žiemą: Kauno rajono gyventojai per duobes vos parvažiuoja į namus

„Jaučiamės užmiršti. Žiemą Žvalgų g. neprižiūrima, o į namus parvažiuoti tai reikia“, – 15min redakcijai pasiguodė Kauno rajono Užliedžių kaimo gyventojas Remigijus. Anot jo, vietos seniūnas žadėjo, kad gatvė, apsupta kitų, tiesa, asfaltuotų, gatvių, dar 2021 m. pasidengs lygia danga, tačiau to neįvyko. Kaip 15min teigė Užliedžių seniūno pavaduotoja, asfaltavimo darbus planuojama atlikti šiemet.
Duobėta Žvalgų gatvė Užliedžių kaime
Duobėta Žvalgų gatvė Užliedžių kaime / Skaitytojo Remigijaus nuotr.

Užliedžių kaime gyvenančiam Remigijui net keletą kartų per dieną tenka važiuoti Žvalgų gatve, kuri šiuo metu yra, kaip jis teigia, beveik nepravažiuojama.

„Automobiliai nuolatos gadinami. Kauno rajono savivaldybė bei Užliedžių kaimo seniūnas gatve žiemos metu visiškai nesirūpina. Juk ja važiuoja nemaža dalis Užliedžių kaimo gyventojų.

Norint patekti į Pienių gatvėje esančius namus, šios gatvės galima išvengti, padarius 5 kilometrų apvažiavimą, tačiau ką daryti tiems, kurių namai stovi pačioje Žvalgų gatvėje? Visi esame pamiršti. Labai liūdna dėl Užliedžių kaimo seniūno aplaidumo“, – pyko į redakciją besikreipęs Kauno rajono gyventojas.

Vasarą skęsta dulkėse

Žvalgų gatvėje, besitęsiančioje apie 300 metrų, pasak jo, gyvena 10 šeimų. Vasaros metu kelias retkarčiais greideriuojamas, tačiau žiemą pravažiuoti beveik neįmanoma, nes niekas, Remigijaus teigimu, gatve nesirūpina.

„Aplinkinės gatvės asfaltuotos. Bėdos su Žvalgų gatve nesibaigia niekada, nes vasara ji taip pat būna duobėta, o ją nugreideriavus, neįmanoma atsidaryti langų, nes visos keliamos dulkės nusėda namuose.

Seniūnas praėjusią žiemą žadėjo, kad gatvė 2021 metų pavasarį bus išasfaltuota, tačiau taip neįvyko, gatvė neprižiūrima, o į namus parvažiuoti tai reikia“, – tikino skundo autorius.

Žvalgų gatvę planuojame asfaltuoti šiemet.

Asfaltuos šiemet

Kaip 15min tikino Užliedžių seniūno pavaduotoja Kristina Nekrošienė, Užliedžių seniūnijos keliai ir žvyrkeliai yra nuolat remontuojami, tvarkomi ir prižiūrimi, taip pat – ir Žvalgų gatvė.

Žvyrkelių lyginimo darbai, anot jos, tiek žiemą, tiek vasarą vykdomi pagal poreikį ir nedelsiant, bet visuomet – atsižvelgiant į oro sąlygas.

„Žvalgų gatvėje dėl nuolatinių oro sąlygų permainų iš tiesų susiformavo duobės. Pagal technines galimybes ir oro sąlygas kelią planuojame tvarkyti kitą savaitę“, – pažadėjo K.Nekrošienė.

Žvalgų gatvės asfaltavimo darbai, pasak jos, įtraukti į Užliedžių seniūnijoje numatomų asfaltuoti/remontuoti kelių (gatvių) eilę 2-u numeriu, tad Žvalgų gatvę planuojame asfaltuoti šiemet.

Skaitytojo Remigijaus nuotr./Duobėta Žvalgų gatvė Užliedžių kaime
Skaitytojo Remigijaus nuotr./Duobėta Žvalgų gatvė Užliedžių kaime

Paaiškino prioritetus

Kauno rajono savivaldybėje yra per 1745 km vietinės reikšmės kelių (gatvių), iš kurių 515 km – su asfalto danga, 998 km – žvyrkeliai ir 232 km – su grunto danga. Didžiajai daliai jų, K.Nekrošienės teigimu, reikia rekonstrukcijos ar remonto.

Pagrindinis finansavimas kelių (gatvių) rekonstravimui, priežiūrai gaunamas iš Kelių priežiūros ir plėtros (KPP) programos.

Šios lėšos skirstomos vadovaujantis Kauno rajono savivaldybės tarybos sprendimu patvirtinta KPP programos lėšų naudojimo ir skirstymo tvarka, t. y., keliai (gatvės) asfaltuojami/remontuojami seniūnaičių nustatytu eiliškumu.

„Dėl nepakankamo finansavimo visi suplanuoti ir papildomai prašomi atlikti kelių remonto darbai nėra įvykdomi per trumpą laiką, nes tai priklauso nuo kasmet gaunamo finansavimo.

Pagal lėšų skyrimo tvarką prioritetas dažniausiai teikiamas asfaltuotiems keliams, kuriais važiuoja visuomeninis transportas. Taip pat kasmet skiriamos lėšos Užliedžių seniūnijos žvyrkelių priežiūros darbams. Dalį šių lėšų seniūnija naudoja ir Žvalgų gatvės ruožo būklei iš dalies pagerinti“, – paaiškino seniūno pavaduotoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius