Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Putino limuzino avarija: tiriama net „užsienio agentų“ puolimo versija

Rugsėjo 6 d. Maskvoje įvykusi avarija, kurioje žuvo asmeninis Vladimiro Putino vairuotojas, iškėlė daugybę klausimų. Šarvuotu Kremliaus BMW važiavęs pagrindinis Rusijos prezidento vairuotojas judėjo kraštine kairiąja Kutuzovo prospekto juosta, kai į jį įsirėžė specialia, vyriausybiniam transportui skirta, juosta lėkęs „Mercedes Benz“.
V.Putino limuzino avarija
V.Putino limuzino avarija / Stopkadras

Situacija – labai paini. Rusijos didžioji žiniasklaida lyg susitarusi tyli. Pirmieji apie avariją pranešė „Daily Mail“ žurnalistai, o Maskvos portalai britus tik cituoja.

Lieka neaišku, kas yra tas „Mercedes“ vairuotojas, po avarijos išvežtas į ligoninę. Ir kodėl žuvo ypatingai saugiu BMW važiavęs V.Putino vairuotojas.

Iki šiol V.Putino asmeninį gyvenimą gaubia didžiulė paslaptis. Neskelbiama, nei kuriuo iš Kremliaus automobilių jis važinėja dažniausiai, nei kokio saugumo lygio yra Kremliaus transporto priemonės. Todėl retuose straipsniuose apie Rusijos vadovo automobilį iki šiol būdavo užsimenama apie fantastines versijas – neva V.Putino limuzinas nepažeidžiamas, neperšaunamas, apginkluotas net kulkosvaidžiais. Savaime prisipučiantys ratai (jei peršautų užpuolikai) šiame kontekste – jau tik smulkmena.

Tačiau dabar šios gražios pasakos subyrėjo lyg stiklas į šukes. Pasirodo, bet kas gali gatvėje taranuoti prezidento limuziną ir nepadės jokia šarvuota apsauga?

VIDEO: Russian President Vladimir Putin's Official Car Driver Crash.(VIDEO)

Trys V.Putino limuzino avarijos versijos

Todėl po tokios akiplėšiškos kaktomušos aikštėn pamažu lenda dvi šio tragiško incidento versijos. Viena, kad tai – nelaimingas atsitikimas, „Mercedes“ vairuotojas VIP juosta važiavo atsitiktinai. Nes taip įpratę Maskvos turtuoliai. V.Putino limuziną, pažymėtą išskirtiniais Kremliaus autoparko numeriais, taip pat taranavo atsitiktinai.

Kita versija, naudinga ir Rusijos propagandinei mašinai – neva pasikėsinimą į V.Putiną organizavo „užsienio agentai“. „Daily Star“ svarsto, kad „vakarų agentai“ tokiu būdu nusiuntė V.Putinui žinutę, kad jis visada pasiekiamas. Ir nors tokia versija daug kam kelia juoką, tokie gandai, be abejo, privers tautą dar labiau pamilti savo „nepakeičiamą ir Vakarų nekenčiamą“ lyderį.

Galbūt asmeninis V.Putino vairuotojas per daug žinojo apie savo viršininko asmeninį gyvenimą ir jo „verslo kombinacijas“?

Tačiau tinklaraštininkas Anti-colorados portale Inforesist.org kelia priešingą versiją. Neva V.Putinas oficialiais reikalais važinėja šarvuotu „Mercedes S 600 Pullman“. Tačiau asmeniniais delikačiais reikalais, kai nori likti nepastebėtas, naudojasi kiek paprastesniu šarvuotu BMW (jis oficialiai priklauso Rusijos federacijos Tarybai – aukštiesiems parlamento rūmams).

Galbūt asmeninis V.Putino vairuotojas per daug žinojo apie savo viršininko asmeninį gyvenimą ir jo „verslo kombinacijas“ (ne veltui verslo magnatai dovanoja V.Putino šeimai vilas ir įmonių akcijas)? Todėl vienas iš būdų nutildyti liudininką buvo būtent autoavarija? Arba galima ir kita įvykių dėlionė: tokiu būdu žinutę V.Putinui atsiuntė jo veiksmais nepatenkinti viešumoje nematomi prezidento rėmėjai, su kuriais V.Putinas ir važiuodavo „aptarti aukso, urano ir naftos reikalų“ šiuo pusiau slaptu BMW?

Bet tai – tik versijos. Tikėtina, kad Kremlius netrukus paskelbs lakonišką oficialią šio įvykio versiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius