-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vaiduoklių medžiotojų“ automobiliui pūnant kino kompanijos kieme entuziastai jį norėtų restauruoti

1959-ųjų „Cadillac Miller-Meteor“ greitosios pagalbos automobilis yra viena iš techninių kino pramonės žvaigždžių. Ši mašina didžiuosiuose ekranuose buvo parodyta 1984 metais debiutavusioje juostoje „Vaiduoklių medžiotojai“ („Ghostbusters“).
„Cadillac Miller-Meteor Ecto-1a“
„Cadillac Miller-Meteor Ecto-1a“ / ecto-1a.gbfans.com nuotr.
Temos: 1 „Cadillac“

Tačiau antroje filmo dalyje rodyta „Ecto-1a“ versija nesulaukė tokios prašmatnios pensijos, kokia pasigirti galėtų kai kurios kitos kine matytos transporto priemonės – nuo James‘o Bondo „Aston Martin“ iki, sakykime, „Eleanoros“ iš filmo „Dignti per 60 sekundžių“.

Ji neeksponuojama parodose bei nepuošia įvairių aukcionų, o tiesiog pūna „Sony Pictures“ kino kompanijos kieme. „Vaiduoklių medžiotojų“ filmų serijos mėgėjai, sužinoję tokį šio automobilio likimą nutarė susiburti ir prašyti, kad išskirtiniam „Cadillac Miller-Meteor“ būtų atlikti restauravimo darbai.

ecto-1a.gbfans.com nuotr./Cadillac Miller-Meteor Ecto-1a
ecto-1a.gbfans.com nuotr./Po avarijos patrauktas „Cadillac Miller-Meteor Ecto-1a“

Panaši situacija buvo ir su „DeLorean DMC-12“, kuris po filmų „Atgal į ateitį“ serijos buvo paliktas likimo valiai. Visgi, nepriekaištingai atrestauruotas automobilis neretai puošia įvairias parodas.

Šiek tiek istorijos apie „Cadillac Miller-Meteor Ecto-1a“. Kas įvyko po pasirodymo kine?

  • Iki 2005-ųjų automobilis buvo eksponuojamas šalia „Universal Studios Florida“ kino kompanijos būstinės. Tačiau smalsuoliai sugebėjo atidaryti mašinos dureles, įsirioglino į vidų ir pasiėmė kai kurias detales. Automobilį restauruoti norintys entuziastai teigia, kad paskutinėmis dienomis šios mašinos būklė toje vietoje buvo apgailėtina.
  • Negana to, į 2005-ųjų spalio pirmąją mašina buvo nufotografuota kitoje vietoje. Teigiama, kad priekį apgadino neatsargus vairuotojas, išskirtinę mašiną kliudęs savo automobiliu.
ecto-1a.gbfans.com nuotr./Cadillac Miller-Meteor Ecto-1a
ecto-1a.gbfans.com nuotr./„Cadillac Miller-Meteor Ecto-1a“ automobilių dirbtuvėse
  • Po dviejų metų „Cadillac Miller-Meteor Ecto-1a“ buvo pastebėtas dirbtuvėse. Nors ir kai kurios priekio detalės buvo šiek tiek pataisytos, priekiniame stikle buvo galima pastebėti kumščio dydžio skylę, o visą mašiną dengė storas dulkių kilimas.
  • Visai neseniai, šių metų spalio 13-ąją tas pats automobilis pastebėtas „Sony Pictures“ kieme. Sulankstytas variklio gaubtas, nuo stogo nurinkti visi aksesuarai – „Vaiduoklių medžiotojų“ automobilio būklė pasiekė žemiausią padėtį.
ecto-1a.gbfans.com nuotr./Cadillac Miller-Meteor Ecto-1a
ecto-1a.gbfans.com nuotr./„Cadillac Miller-Meteor Ecto-1a“ „Sony Pictures“ kieme

Šiuo metu peticiją, kad automobilis būtų restauruotas, pasirašė jau daugiau nei 3 tūkst. žmonių. Įdomu, ką apie tai galvoja „Sony Pictures“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius