-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vairuotojai kviečiami kurti meną iš transporto priemonių detalių

Aplinkosaugos specialistai kaip įmanydami siekia, kad senos automobilių ir motociklų eksploatacinės medžiagos ir detalės būtų tinkamai surenkamos ir perdirbamos – prikeliamos naujam gyvenimui. Tačiau kartais jos, patekusios į nagingo ir kūrybingo žmogaus rankas, tampa tikrais meno kūriniais: skulptūrėlėmis, laikikliais, žvakidėmis ir netgi išskirtiniais sieniniais laikrodžiais. O menas – nežalingas, kaip tik reikalingas, todėl, siekiant tokius kūrinius ištraukti į viešumą ir leisti jais pasigrožėti kitiems, skelbiamas konkursas auksarankiams – „Feniksas“.
Vairuotojai kviečiami kurti meną iš transporto priemonių detalių
Vairuotojai kviečiami kurti meną iš transporto priemonių detalių. / Gamintojo nuotr.

„Dalyvauti kviečiame visus, nebijančius į rankas paimti atsuktuvą ir lituoklį bei turinčius bent minimalų nuokrypį į meną. Juk daugelio žmonių garažuose yra prisikaupusių senų technikos detalių. Žinoma, kūriniams reiktų naudoti nepavojingas atliekas“, – sako konkursą organizuojančios VšĮ Moto grupė direktorius Antanas Petrauskas.

Konkursas vyks balandžio 7–gegužės 2 d. Norintieji dalyvauti konkurse turi nufotografuoti savo kūrinį ir su trumpu aprašymu atsiųsti adresu info@motomanai.lt iki gegužės 2 d. Kūriniai bus eksponuojami svetainėje http://www.motomanai.lt/uz_gamta/, juos galės vertinti visi portalo lankytojai. Daugiausia balsų surinkusių trijų darbų autoriams atiteks vertingi prizai.

Pasak A.Petrausko, šiuo konkursu norima priminti, kad senas motorines transporto priemonių eksploatacines atliekas verta prikelti naujam gyvenimui – ar tai būtų indėlis į meną, ar perdirbimas ir naujų detalių bei medžiagų gamyba. Tačiau su pavojingomis atliekomis – sena alyva, akumuliatoriais – reikia elgtis ypač atsargiai, nekaupti jų namuose ar garažuose, o atiduoti į surinkimo aikšteles, gamintojams ar tiesiai perdirbėjams.

Konkursas vairuotojams yra viena iš šiemet įgyvendinamo projekto „Visuomenės informavimo ir švietimo apie motorinių transporto priemonių ir eksploatacinių atliekų daromą žalą gamtai priemonių įgyvendinimas“ veiklų. Projektą, finansuojamą Europos regioninės plėtros fondo lėšomis, inicijavo ir įgyvendina VšĮ Moto grupė. Portalas motomanai.lt vienija daugiau nei 18 tūkstančių narių turinčią motociklininkų bendruomenę.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius