-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vairuotojus „įkalino“ įstatymai: prisnigo, bet žieminės dygliuotos padangos dar draudžiamos

Kartais vairuotojai yra „įkalinti“ įstatymų. Pavyzdžiui, šiandien gatvėse sniegas, tačiau naudoti žiemines dygliuotas padangas galima tik nuo lapkričio 1-osios. Ką daryti vairuotojams, kurie turi dygliuotas padangas, bet jų naudoti dar negali? Rizikuoti važiuojant su vasarinėmis ar pažeisti Kelių eismo taisykles ir užsidėti dygliuotas?
Dygliuota padanga
Dygliuota padanga / Gamintojo nuotr.

Į LRT.lt redakciją kraipėsi skaitytojas Vytautas, kurio nenudžiugino per langą pamatytas sniegas. Jis gyvena užmiestyje ir turi žiemines dygliuotas padangas, kurių naudoti dar negali, nes oficialus jų sezonas prasideda tik lapkričio 1-ąją.

„Gyvenu užmiestyje ir nuo pagrindinio kelio iki namų, apie pusę kilometro, tenka važiuoti prastu keliu, kurio pabaigoje kalnas. Žiemą, be dygliuotų padangų šios atkarpos neįveikčiau.

Tačiau šiandien iškrito sniegas ir važiuoti su vasarinėmis nenorėjau, bet dygliuotų dėtis dar taip pat negaliu. Esu situacijos įkaitas – su vasarinėmis važiuoti nesaugu, o dygliuotų negaliu montuotis, nes rizikuoju, kad policija gali panaikinti techninės apžiūros galiojimą“, – savo problemą LRT.lt įvardija Vytautas.

Skaitytojas priduria, kad garaže laiko žiemines dygliuotas padangas, kurios sumontuotos ant kitų ratlankių, todėl jas sukeisti užtrunka 10–15 minučių. Šį rytą jis taip ir padarė, todėl važiavo saugiai, bet nerimavo ar sustabdytas policijos pareigūnų negaus baudos ir nebus panaikintas automobilio techninės apžiūros galiojimas.

Policija atsižvelgs į situaciją

Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys ramina tokius vairuotojus kaip Vytautas ir sako, kad visų pirma, policija atsižvelgia į situaciją.

„Be abejonės, policijos pareigūnai atsižvelgia į oro sąlygas ir kelio būklę. Jei dar nėra lapkričio 1-osios, bet jau šalta, kelias apsnigtas ir slidus, o vairuotojas važiuoja su dygliuotomis padangomis, pareigūnai atsižvelgs į situaciją“, – LRT.lt sako V.Grašys.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vytautas Grašys
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vytautas Grašys

Tačiau sinoptikai praneša, kad jau netrukus sąlygos keisis radikaliai ir prieš pat lapkričio 1-ąją žada net 16 laipsnių šilumą. Esant tokios sąlygoms, važiuoti su žieminėmis padangomis tikrai nėra reikalo. Taigi, vieną dieną žieminės padangos būtinybė, o kitą – jau blogybė.

„Viešojoje erdvėje matome, kad norint persimontuoti padangas tikrai reikia laukti didelėse eilėse ir manau, kad geriau savo saugumu pasirūpinti šiek tiek anksčiau. Todėl jei vairuotojai, kurie turi tik dygliuotas padangas, jas užsidės dabar, nuo to blogiau nebus ir pareigūnai į tai turėtų žiūrėti tolerantiškai, juo labiau, kad iki lapkričio 1-osios liko vos kelios dienos“, – teigia V.Grašys.

LRT.lt primena, kad nuo lapkričio 10-osios visi automobiliai eisme gali dalyvauti tik tuo atveju, jei jiems sumontuotos žieminės padangos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius