-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vaizdo registratorius: kas lemia, ar vaizdas bus išsaugotas, kai įrenginį išjungsite?

Tikriausiai sutiksite su tuo, kad automobiliniai vaizdo registratoriai yra labai panašūs vienas į kitą. Žinoma, lygindami surasime daug skirtumų – skirsis raiška, papildomos funkcijos, valdymas. Tačiau yra vienas skirtumas, kurį daugelis praleidžia pro akis – vidinis energijos šaltinis. Kas geriau – kondensatorius ar maža baterija?
Hibridinis vaizdo registratorius
Hibridinis vaizdo registratorius / Gamintojo nuotr.

Klausimas gali nuskambėti keistai, nes jūs galbūt net nežinojote, kad vaizdo registratoriai skiriasi šia mažyte detale. Tačiau iš tiesų taip yra - šie prietaisai dažnai turi kokį nors vidinį energijos šaltinį. Jis yra reikalingas iš esmės vienam darbui - teisingam vaizdo įrašų išsaugojimui ir užbaigimui. Matote, jei jums befilmuojant staiga mistiškai nutrūktų energijos tiekimas į jūsų telefoną ar kamerą, pradėtas vaizdo įrašas nebūtų išsaugotas. Jis išsaugomas tik tuomet, kai paspaudžiate mygtuką „Stop“.

Automobiliniams vaizdo registratoriams tai yra problema. Viena vertus, niekas per daug su tais registratoriais nežaidžia - jie dažnai yra tiesiog atjungiami nuo maitinimo laido arba patiria elektros energijos stygių, kuomet išjungiamas degimas. Tačiau didesnė bėda, jei avarijos metu registratorius nukrenta ir atsijungia - svarbūs įrašai gali būti prarasti.

Taigi, šie įrenginiai turi mažus vidinius energijos šaltinius. Kartais tai būna kondensatoriai, o kartais - mažos 100-300 mAh talpos baterijos. Šias abi technologijas jau galima sutikti ir biudžetiniuose vaizdo registratoriuose iš Kinijos, tad kuri technologija geresnė?

Baterijų privalumai

Baterijos yra geros tuo, kad jos gali būti didelės. Baterijomis aprūpinti vaizdo registratoriai kartais gali užtikrinti ir kelioliką filmavimo minučių. Kondensatoriai išsikrauna praktiškai akimirksniu. Tai baterijoms suteikia lankstumo - jas galima inkorporuoti į sudėtingesnius prietaisus, kurie gali atlikti ir apsaugos funkciją.

Baterijos taip pat gali būti pigesnės, nors ir nebūtinai yra. Baterijos į elektronikos prietaisus yra įmontuojamos gana paprastai be jokių papildomų komponentų. Patys pigiausi registratoriai visada turės labai mažas baterijas. Aišku, kuo didesnė baterija, tuo mažesnis kainos skirtumas - labai didelės baterijos bus brangesnės už kondensatorius.

Kondensatorių privalumai

Kondensatoriai išsikrauna per akimirksnį, tačiau jiems įkrauti pakanka 1-10 sekundžių. Savo sudėtimi jie yra paprastesni, todėl mažiau kenkia aplinkai, kai anksčiau ar vėliau tampa atlieka. Dar daugiau - tikimybė, kad kondensatorius sukels gaisrą yra kur kas mažesnė nei kad tai padarys baterija. Todėl kondensatoriai gali būti laikomi saugesniais.

Tačiau didžiausias kondensatoriaus privalumas yra patikimumas. Kondensatorius per savo tarnavimo laiką gali būti įkrautas/iškrautas dešimtis ar net šimtus tūkstančių kartų. Tuo tarpu baterijos po truputį silpsta beveik iš karto ir jau po kelių šimtų ciklų jos ima streikuoti.

Tai kurį rinktis?

Iš tiesų pasirinkimas nėra toks jau sunkus. Jei jums svarbu, kad įrenginys veiktų ir savarankiškai, turėsite rinktis bateriją. Jos funkcijos yra lankstesnės, o panaudojimo galimybės - platesnės. Tačiau pasistenkite išsirinkti įrenginį su didesne baterija.

Tuo tarpu jei registratorių naudojate kasdien po kelis kartus, reikėtų pagalvoti apie kondensatorių. Šis paprastas elektronikos komponentas yra tiesiog patikimesnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius