Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Varžtų karai“ sostinės Jonažolių gatvėje: vieno automobilio ratus suvarpė net 14 medvaržčių

Kiekvienas Vilniaus rajonas turi savų problemų. Jei sparčiai augančio Pilaitės rajono gyventojai dūsta spūstyse, tai Lazdynėlių Jonažolių gatvės (šalia Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės) gyventojai jau nebe pirmus metus dalijasi kitu galvos skausmu. Čia jau trečią sezoną vyksta „Varžtų karai“: kažkas ant kelio saujomis barsto savisriegius ir medvaržčius. Kartais juodos spalvos, kartais „sidabrinius“. Bet akivaizdu, kad medvaržčiai nauji ir barstomi dideliais kiekiais.
„Varžtų karai“ sostinės Jonažolių gatvėje
„Varžtų karai“ sostinės Jonažolių gatvėje
„Varžtų karai“ sostinės Jonažolių gatvėje
„Varžtų karai“ sostinės Jonažolių gatvėje

„Facebook“ grupės „Jonažolių kaimas“ profilyje jau tapo įprasta dalytis patarimais, kaip teisingai iš padangos ištraukti medvaržtį ir kokiais klijais užtaisyti padarytą skylę. Ar į kokį servisą kreiptis ir čekį pasiimti, kad vėliau iš piktadario gyventojai galėtų baudą prisiteisti.

Nes jau ne vienas šio rajono vairuotojas yra patekęs į spąstus: iš Jonažolių g. važiuodamas Miškinių gatve ir taip bandydamas aplenkti spūstis, prasiduria ratus.

Tokiu būdu bandoma sutaupyti laiko. Bet ne pinigų ir nervų ląstelių.

Miškinių gatvės atkarpa Lazdynėlių gyventojai naudojasi dėl labai paprastos priežasties – rytais Oslo g. atkarpa užsikimšusi nuo pat Vakarinio aplinkkelio iki Gerosios Vilties žiedo. Tad tokiu būdu bandoma sutaupyti laiko. Bet ne pinigų ir nervų ląstelių.

Padangų keitimo dirbtuvių meistras: statau butelį tam, kuris nutvers piktavalį

Miškinių gatvės atkarpoje, pagarsėjusioje „Varžtų karais“, yra įsikūrę ir keli autoservisai. Vieno iš jų, montuojančio padangas ir esančio visai šalia Oslo g., meistrai Tomašas ir Genadijus čia jau dirba septynerius metus. Tačiau daugiau nei pastaruosius dvejus susiduria su masiškai praduriamais ratais Miškinių gatvėje.

Google iliustr./Miškinių g. žemėlapis
Google iliustr./Miškinių g. žemėlapis

„Užfiksavome net tokį liūdną rekordą: 14 medvaržčių vienos moters automobilio padangose. Žiauru“, – neslėpė emocijų Tomašas.

Pasak šių vyrų, „Varžtų karai“ jau tapo galvos skausmu ir jiems, ypač padangų keitimo sezono metu.

„Pas mus žmonės iš anksto užsirašo kas pusvalandį. Tai nebūna laiko net kada į tualetą nubėgti. Tada ima važiuoti Jonažolių gatvės gyventojai su pradurtais ratais ir prašo pagalbos be eilės. Tikras beprotnamis. Tam, kuris sugaus su įrodymais tą piktadarį, statome gerą butelį“, – susijaudinę kalbėjo meistrai. Jiems labai nemalonu, kad kažkas gali pagalvoti, jog spąstus vairuotojams gali spęsti patys serviso meistrai – kad daugiau klientų turėtų.

Tačiau serviso darbuotojų sąmokslu niekas nekaltina. Jonažolių g. bendruomenė nuolat mini senuką, kuris piktybiškai barsto varžtus, kad pro jo tvorą Miškinių g. nevažinėtų automobiliai. Tačiau tai – tik hipotezė, įrodymų nėra, vien tik liudijimai, kaip „kažkas kažką matė“.

VIDEO: „Varžtų karai“ Vilniaus Jonažolių ir Miškinių gatvėse: medvaržčiais masiškai praduriamos gyventojų padangos
VIDEO: „Varžtų karai“ Vilniuje, Lazdynėliuose, Miškinių ir Jonažolių gatvėse: bandymų rezultatai

„Jonažolių kaimas“ kyla į kovą

„Šiandien Senelio medžioklė vėl turi savo trofėjų“, – rašo gyventojas Marius ir publikuoja nuotrauką su medvaržčiu padangoje. Kiti gyventojai jam atsako: „Tai grąžinkite atgal ir dar bonuso pridėkite.“ Trečias klausia, ar dar nepagavo siautėjančio „diedo“.

Užfiksavome net tokį liūdną rekordą: 14 medvaržčių vienos moters automobilio padangose.

Čia pat profilyje nuotrauką publikuoja Jonažolių g. gyventojas Paulius ir klausia: „Kur tas diedas gyvena?“ Komentatoriai jam nurodo ir tikslų adresą. Tačiau įrodymų niekas negali pateikti.

Situaciją paaiškina Paulius: „Taksistas man pasakojo, kad ten senis toks barsto, kuris gyvena arčiau upės. Kiek tiesos tame, nežinau, bet esu linkęs tikėti.“

Todėl kiekvieną rytą, kai kas nors prasiduria ratus, apsiriboja perspėjimu „Facebook“ grupėje.

„Prie servisiukų Miškinių g. esančio greičio kalniuko (naujojo) vėl pribarstyta viniukų. Prieš greičio kalniuką važiuojant nuo Jonažolių g. būkite atidūs!“ – rugsėjo mėnesį rašė Gita. Jai antrina Vita, pranešanti, kad jos vyras vienu kartu sugebėjo pagauti net tris varžtus. Romanas „giriasi“ ratus susivaręs iškart keturiais medvaržčiais.

Kovoti su kenkėju gyventojai siūlo pačiais įvairiausiais būdais. Tarkime, sutvarkyti kitą kelio atkarpą pro šiltnamius, tuomet „nereikėtų kariauti su seniu“. Kiti siūlo įrengti kelyje paslėptą kamerą. Treti – vežiotis šluotą ir ja sušluoti metalinius varžtus.

Ko gero, originaliausias pasiūlymas – įtaisyti ant automobilio magnetą...

Tačiau, kaip pastebi bendruomenės narys Mindaugas, jei šiuo keliu važiuosite jau po 9 val. ryto, trasa bus išvalyta, varžtai surinkti kitų aukų. Po tokių pastebėjimų peršasi išvada, kad ratus praduriantys varžtai gatvėje išbarstomi naktį arba labai ankstyvą rytą prieš transporto piką, kol niekas nemato.

Seniūnaitė: kažkoks Fantomas bando išgąsdinti žmones

Bukčių seniūnaitė Giedrė Pilipavičienė sakė kol kas rato nepradūrusi. Tačiau matanti, kad problema labai didelė ir drauge mistinė. Pasak seniūnaitės, akivaizdu, kad kažkoks nesugaunamas Fantomas, kuriam nepatinka didelis automobilių srautas Miškinių gatve, bando tokiais būdais gąsdinti žmones.

Seniūnaitė pripažįsta, kad kai kuriose Miškinių g. vietose ties gyventojų tvoromis prasilenkti labai sunku. Todėl kartais gatvė kemšasi, o tai gali piktinti vietinius gyventojus.

Policija kol kas nekomentuoja

Penkiolika Lazdynėlių gyventojų pasirašė kolektyvinį pareiškimą, kuris perduotas tirti vyriausiajai policijos tyrėjai Miglei Petronytei. Tačiau, kol vyksta tyrimas, pareigūnė 15min atsisakė komentuoti.

„Jei ką nors sužinosite, būtinai man praneškite“, – sakė tyrėja, tačiau pati žiniomis nesidalijo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius