Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vėlinių savaitgalis reikalauja ypatingo atsargumo keliuose

Skandinavijos draudimo bendrovė „If“ per artėjantį Vėlinių savaitgalį vairuotojus ragina būti atidesnius. Eismas šalies keliuose šiomis dienomis yra pats intensyviausias, todėl norint išvengti skaudžių eismo įvykių būtinas atsargumas, atidumas ir lėčiau važiuojančių vairuotojų toleravimas.
„Volkswagen Golf R“ slidžiame kelyje
„Volkswagen Golf R“ slidžiame kelyje. / Gamintojo nuotr.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, avaringos ir žmonių aukų pareikalavusios Vėlinės buvo prieš trejus metus – 2008-aisiais. Tuomet, spalio 31–lapkričio 2 dienomis, įvyko 52 eismo įvykiai, juose 13 žmonių žuvo, 63 buvo sužeisti. 2009 m. ir praėjusiais metais eismo įvykių ir juose nukentėjusių žmonių per Vėlines buvo gerokai mažiau (atitinkamai žuvo 5 ir 2 žmonės).

Lietuvos kelių policijos tarnybos vertinimu, mažesnį eismo įvykių ir nukentėjusiųjų skaičių pastaruosius dvejus metus galėjo lemti ne tik palankios eismo sąlygos, bet ir didesnis eismo dalyvių dėmesingumas, pagarba vienas kitam, vairuotojų atidumas, saugaus greičio paisymas, kartu ir policijos pareigūnų darbas užtikrinant eismo saugumą.

„Nors 2009 ir 2010 metais nelaimių keliuose skaičius Vėlinių dienomis buvo palyginti nedidelis, tačiau situacija gali gerokai pablogėti, jei dėl blogo oro susiklostys sudėtingos vairavimo sąlygos“, – sako draudimo bendrovės „If“ transporto žalų grupės vadovas Ernestas Goliančik.

Jei norite sumažinti Vėlinių savaitgalio riziką, iš anksto pasikeiskite automobilių padangas į žiemines

Jo teigimu, paprastai po Vėlinių bendrovės žalų centras sulaukia didesnio nukentėjusių klientų srauto, nes dėl intensyvaus eismo ir sudėtingų automobilių statymo sąlygų kapinių prieigose pasitaiko daug smulkių automobilių susidūrimų, kuriuose žmonės nenukenčia, tačiau patiria finansinių nuostolių dėl apgadinto turto. Tokie eismo įvykiai paprastai į policijos suvestines nepatenka.

Draudimo bendrovės specialistai pataria – jei norite sumažinti Vėlinių savaitgalio riziką, iš anksto pasikeiskite automobilių padangas į žiemines, net ir esant geroms vairavimo sąlygoms, būkite dėmesingi, o ypač atsargūs tamsiu paros metu, prie kapinių stenkitės statyti automobilius taip, jog liktų daugiau erdvės šalia stovinčioms transporto priemonėms.

„Per Vėlines į kelius išvažiuoja daug retai vairuojančių, prie sudėtingų automobilių statymo sąlygų ir didelio eismo intensyvumo nepratusių vairuotojų, kurie kelyje juda mažesniu greičiu nei įprasta. Tai gali kelti kitų eismo dalyvių nepasitenkinimą bei neigiamas emocijas, paskatinančias nesaugų elgesį kelyje, todėl labai svarbu vairuotojams išlikti tolerantiškiems, nes vairavimo kultūra didele dalimi lemia mūsų visų saugumą kelyje“, – sako E.Goliančik.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius