Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslininkai siekia grąžinti prestižą automechaniko profesijai

Ar galėtų Dakaro ralį laimėti lenktynininkas, kurio komandoje nebūtų profesionalaus automechaniko? Konkursas „Geriausias jaunasis automechanikas 2014” įrodo, kad ši profesija dažnai yra nepelnytai nuvertinama. Geram automechanikui reikia ir teorinių žinių, ir praktinių įgūdžių. Verslininkai nusprendė patys imtis iniciatyvos, kad tokių žmonių ateityje nepritrūktų.
Konkurso akimirka
Konkurso akimirka / Andriaus Žilėno nuotr.

Kels profesijos prestižą

Pirmą kartą Lietuvoje organizuojamas konkursas „Geriausias jaunasis automechanikas 2014” gimė iš verslininkų noro sugrąžinti automechaniko profesijai gerą vardą.

„Mūsų renginio tikslas – kelti automechaniko profesijos prestižą“, – sako renginį organizuojančio bendrovės „Inter Cars Lietuva“ direktorius Artur Ilkevič.

Konkursas „Geriausias jaunasis automechanikas 2014“ skirtas profesinio mokymo įstaigų, vykdančių automobilių mechanikų mokymo programas, baigiamųjų grupių moksleiviams. Iš jame dalyvaujančių  26 Lietuvos mokyklų šiuo metu yra atrinkti aštuoni finalininkai.  

Andriaus Žilėno nuotr./Konkurso akimirka
Andriaus Žilėno nuotr./Konkurso akimirka

Balandžio 26 d. jie turės susirungti dėl geriausiojo vardo spręsdami realias problemas tikroje darbo vietoje su visa reikalinga modernia įranga.

Jaunimui reikia praktikos

Atranka į šią finalinę rungtį vyko Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU). Šio universiteto Transporto inžinerijos fakulteto Automobilių transporto katedros vedėjas docentas Saugirdas Pukalskas atkreipė moksleivių dėmesį, kad jie nepamirštų ir apie galimybę studijuoti universitete.

„Jūs esate labai gera žaliava mūsų universitetui. Dažnai darbdaviai, gavę studentą tik su universitetiniu išsilavinimu, skundžiasi, jog jiems reikia daugiau praktikos gavusių studentų“, – pasakojo jis, pridurdamas, kad darbdaviai labai vertina žmones, turinčius ir profesinį, ir universitetinį išsilavinimą.

Andriaus Žilėno nuotr./Konkurso akimirka
Andriaus Žilėno nuotr./Konkurso akimirka

Kad tokių žmonių tikrai yra, įrodo statistika – pastarųjų metų duomenys rodo, kad 13 proc. profesinio rengimo centrų absolventų tęsia studijas kolegijose ar universitetuose ir šie skaičiai turi tendenciją dar augti.

Patarimus dalijo ir ralio lenktynininkas Dominykas Butvilas

Konkurse dalyvaujantys moksleiviai ir jų mokytojai pripažįsta labai vertinantys tokias iniciatyvas.

„Tokie konkursai – puikus pamokų pakaitalas. Pasivaržyti su kitų mokyklų atstovais ir moksleiviams kur kas įdomiau nei kasdien sėdėti pamokose“, – neslėpė Joniškėlio Igno Karpio Žemės ūkio ir paslaugų mokyklos mokytojas Sigitas Mitė.

Renginiuose sulaukiama tokių svečių kaip 2012-2013 metų Lietuvos ralio čempionas Dominykas Butvilas. Dalindamasis patirtimi su konkurso dalyviais jis pasakojo, kad ralyje mechanikų profesionalumas lemia ypač daug ir menkiausia jų klaida gali lemti vairuotojo klaidą ar nebaigtas varžybas.

Andriaus Žilėno nuotr./Konkurso akimirka
Andriaus Žilėno nuotr./Konkurso akimirka

Jų kompetencija lemia ir automobilio paruošimo lygį – nuo to priklauso galutinis rezultatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius