Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VGTU Transporto inžinerijos fakulteto absolventų ir bičiulių klubas atšventė trečiąjį gimtadienį

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje VGTU Transporto inžinerijos fakulteto absolventų ir bičiulių klubas pasitiko trečiąjį savo gimtadienį, kurio metu, svečiai turėjo galimybę dalyvauti ekskursijoje po atsinaujinusią biblioteką bei išklausyti įdomių pranešimų konferencijoje „Transportas po 10 metų”.
Klubo koordinatorius Giedrius Garbinčius, Susisiekimo ministras Rokas Masiulis
Klubo koordinatorius Giedrius Garbinčius, Susisiekimo ministras Rokas Masiulis / VGTU nuotr.

Ekskursijos metu gidė trumpai supažindino visus su bibliotekos istorija bei aprodė naujai įkurtas inovatyvias erdves, skirtas knygų skaitytojams, mokslui, bendravimui, kūrybai. Netrukus po to prasidėjo oficialioji gimtadienio dalis.

Į konferenciją susirinkusiuosius pasveikino ir ją pradėjo klubo koordinatorius, fakulteto prodekanas doc. dr. Giedrius Garbinčius. Anot jo, šiais metais pavyko pakviesti labai skirtingus transporto srities atstovus: politiką, verslininką – inovatorių bei sportininką.

Jau trečią kartą organizuojama konferencija „Transportas po 10 metų” šį kartą buvo apie iššūkius, galimybes bei svajones. Prieš kviesdamas prie mikrofono pirmąjį pranešėją, klubo koordinatorius paminėjo, kad siekiant užsibrėžto tikslo labai svarbus atkaklumas, todėl su džiaugsmu pristatė Lietuvos Respublikos susisiekimo ministrą Roką Masiulį, kurį pavyko įtikinti dalyvauti šioje konferencijoje.

Ministras savo pranešimo metu apžvelgė svarbiausius Lietuvos transporto sistemos iššūkius: Vilniaus oro uosto rekonstrukciją bei plėtrą, Klaipėdos uosto plėtrą, inovacijų diegimą transporto sektoriuje bei darnaus miesto plėtrą. Pasak jo, šiuo metu viena labiausiai analizuojamų problemų yra būtent Vilniaus oro uosto pastato rekonstrukcija. Paklaustas apie didžiausią iššūkį transporto sistemoje, ministras įvardijo kovą prieš korupciją, pabrėždamas, jog vienas iš šios problemos sprendimo būdų yra būtent jaunų, naujų specialistų pritraukimas – „naujo kraujo“ įsiliejimas į senas struktūras.

Apie galimybes Lietuvai ir kiekvienam iš mūsų kalbėjo verslininkas, visuomenininkas Vladas Lašas. Jis pabrėžė kūrybiškumo skatinimo, viešojo kalbėjimo įgūdžių lavinimo svarbą mūsų gyvenime. Pasak verslininko, būtent inovatyvus, drąsus, kūrybiškas mąstymas padeda sudominti net pačius stambiausius investuotojus Lietuvos transporto sektoriuje. Pabaigai inovatorius palinkėjo klubui tapti įdomios istorijos dalele, o aktyviausiems diskusijos dalyviams padovanojo knygas minėtomis temomis.

Konferencijoje taip pat viešėjo netikėtas svečias, Vlado Lašo draugas, kosmonautas Jurijus Baturinas. Sveikindamas klubą su 3-iuoju gimtadieniu, pažymėjo, kad transporto inžinerija yra vienas iš žmonijos progreso variklių.

Trumpai, bet informatyviai apie savo išsipildžiusią svajonę pasakojo bei vaizdo medžiaga pasidalijo motociklininkas, 2018 m. Dakaro lenktynių dalyvis Balys Bardauskas. Nufilmuotame lenktynių metu vaizdo įraše konferencijos dalyviai galėjo pamatyti, kaip atrodo motociklininko, dalyvaujančio Dakaro ralyje, kasdienybė, su kokiais sunkumais galima susidurti bei ką patirti.

Pašnekovas taip pat papasakojo apie savo pasiruošimo lenktynėms procesą. Anot motociklininko, didžiausią dalį sudarė būtent fizinis pasirengimas didžiulės ištvermės reikalaujančioms varžyboms. Pranešėjas pabrėžė, kad vis dėlto Dakaro metu jį visą laiką lydėjo sėkmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius