-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Viešojo transporto pokyčiai Vilniuje – kursuos dažniau

Antrąją šių metų savaitę keleivių skaičius viešajame transporte kasdien augo – lyginant sausio pradžią su praėjusia savaite kelionių darbo dienomis padaugėjo virš 8 proc. Stebint naujausias vilniečių judumo tendencijas nuo šiandien keičiami aktyviausių maršrutų tvarkaraščiai, kad keleiviai nesibūriuotų, galėtų laikytis saugių atstumų, rašoma pranešime.
Naujieji Vilniaus autobusai ir troleibusai
Naujieji Vilniaus autobusai ir troleibusai / SĮ „Susisiekimo paslaugos“ nuotr.

„Bendri viešojo transporto srautai šiuo metu apie 67,9 proc. mažesni nei iki karantino, tačiau nuo sausio pradžios matome, kad keleivių palaipsniui daugėja. Reaguodami į tai operatyviai pritaikome viešojo transporto kursavimo dažnumą. Tam, kad kelionės būtų saugios, o piko metu išvengtume keleivių susibūrimų. Vis tik bet kokį judėjimą po miestą vis dar svarbu planuotis atsakingai, vengti nebūtinų kelionių iš namų“, – sako „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė.

Nuo sausio 18 d. greitųjų autobusų, autobusų ir troleibusų maršrutai, kuriuose keleivių daugiausia, piko ir dienos metu kursuos dažniau. Greitieji autobusai kursuos kas 5-6 min.

  • Keisis 1G, 2G, 3G, 6G greitųjų autobusų maršrutų ir 18, 19, 32, 53, 74 autobusų maršrutų tvarkaraščiai – jie dažniau kursuos piko ir dienos metu.
  • Keisis 2, 6, 12, 13 troleibusų maršrutų tvarkaraščiai – jie dažniau kursuos piko metu.
  • Primenama, kad laikinai nekursuoja 65, 88, 89 maršruto autobusai ir 3, 14, 15, 20, 21 maršrutų troleibusai.

Naujausi tvarkaraščiai visada skelbiami www.stops.lt, programėlėse Trafi, m.Ticket, teirautis galite ir telefonu 8 5 210 7050. Pačiose stotelėse esančių tvarkaraščių laikinai stebėti nereikėtų. Maršrutų užpildymą sekite čia ir planuokitės keliones iš anksto.

Stotelėse, autobusuose ir troleibusuose privaloma dėvėti apsaugines veido kaukes, kad jos dengtų nosį ir burną, laikytis saugaus atstumo. Būtina dezinfekuoti rankas įlipant ir išlipant, dezinfekcinio skysčio keleiviai ras kiekviename autobuse ir troleibuse. Jei sėdimos vietos užimtos, lipti draudžiama – palaukite kito autobuso ar troleibuso.

Autobusai ir troleibusai nuolat dezinfekuojami – kruopščiai valomi turėklai, durų rankenos, porankiai, sėdynių atlošų rankenos ir kiti keleivių liečiami paviršiai. Taip pat valomos grindys, transporto priemonių išorė. Galutinėse stotelėse autobusai ir troleibusai kaskart išvėdinami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius