-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniaus centre – daugiau stovėjimo vietų neįgaliesiems

Nuo šiol negalią turintiems vairuotojams atvažiuoti į miesto centrą bus patogiau – nuo balandžio pradžios daugėja stovėjimo vietų neįgaliesiems. Naujas stovėjimo vietas galima rasti Konstitucijos pr. 23, J.Lelevelio g. 1 ir A.Smetonos g. 3, taip pat – ir prie Vilniaus centrinės universalinės parduotuvės, Upės g. 9.
Kauno policija tikrino neįgaliųjų vietose paliktus automobilius
Asociatyvi nuotr.: stovėjimo vietos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iš viso centrinėje miesto dalyje, kartu su naujai paženklintomis, yra apie 140 neįgaliųjų transportui išskirtų stovėjimo vietų, pažymėtų atitinkamais kelio ženklais.

„Viešosios erdvės turi būti pritaikytos neįgaliesiems. Jaučiamas pagerėjimas šia linkme, tačiau mieste vis dar yra vietų, kur negalią turintieji negali jaustis patogiai. Todėl, siekdami užtikrinti patogų judėjimą Vilniaus mieste, ir plečiame neįgaliesiems skirtų stovėjimo vietų tinklą“, – teigia SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė.

Neįgaliųjų integravimas į visuomenę bei viešosios infrastruktūros pritaikymas jų poreikiams – svarbus miesto uždavinys. Vilniaus savivaldybė per pastaruosius dvejus metus ieškojo sprendimų, kurie galėtų palengvinti neįgaliųjų judumą mieste – daugelyje miesto vietų žemino šaligatvių bortelius, atnaujindami Neries krantinę įrengė neregių vedimo sistemą, diskutavo su neįgaliųjų atstovais dėl infrastruktūros pritaikymo jų poreikiams.

Primenama, kad neįgalieji automobilius, pažymėtus neįgaliųjų asmenų automobilių statymo kortele, gali nemokamai statyti visose vietine rinkliava apmokestintose automobilių stovėjimo vietose. O automobilius su skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“ nemokamai galima statyti tik specialiai paženklintose stovėjimo vietose, kuriose leidžiama statyti ir neįgaliųjų asmenų automobilių statymo kortele pažymėtus automobilius.

Ši kortelė turi būti padėta automobilio viduje už priekinio stiklo ant prietaisų skydelio keleivio pusėje iš lauko gerai matomoje vietoje ta puse, kurioje atspausdintas kortelės numeris ir galiojimo data.

Stovėjimo vietos neįgaliesiems
Stovėjimo vietos neįgaliesiems

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius