-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniaus dviračių takų juodosios dėmės: kur tyko nelaimė

Vilniaus dviračių takai – tiksinti bomba. Pateikiame filmuotą pasakojimą apie pavojingiausias vietas Vilniaus dviratininkams. Pasak Lietuvos dviratininkų bendrijos vadovo Eduardo Kriščiūno, politikai giriasi, kad Vilniuje yra 120 km dviračių takų. Tačiau tik 4 km iš jų atitinka tikro dviračių tako sąvoką (atkarpa Ateities g.). Nes didžioji dalis dviračiams skirtos trasos – kupina pavojų ir dviprasmybių. Jose pilna stulpų, riboto matomumo susikirtimų su automobilių važiuojamąja dalimi, šaknų, bortelių ir t.t.
Temos: 2 Vilnius Dviratis

Apie Vilniaus dviračių takų saugumą eilinį kartą prabilta po to, kai, leisdamasis nuo Narbuto g. kalno link miesto centro žuvo 24 m. dviratininkas, nepastebėjęs laiptų. 

VIDEO: Sostinės Narbuto gatvėje, dviračių take, žuvo 24-erių vaikinas

Vilniaus meras Remigijus Šimašius sutinka, kad sostinės dviračių takuose pilna nesąmonių ir žada imtis priemonių. Tačiau, Eduardas Kriščiūnas išlieka skeptiškas: jei politikai neskirs pinigų dviračių takų rekonstrukcijai, o tik demonstruos susirūpinimą, nieko gero nebus, vėl sulauksime nelaimės.

„Tikėtis, kad dviratininkas nulipinės nuo savo transporto priemonės kas 50 metrų norėdamas pereiti gatvę, apsidairyti prieš susikirtimą su gatve ar norėdamas nulipti stačia rampa, yra naivu. Žmogus juk pirmiausia siekia patogumo“, – aiškina E.Kriščiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius