-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus pakraštyje – kaip Rusijoje: vairuotojus kelyje pasitinka elektros stulpas

Internautai dažnai dalijasi vaizdais iš Rusijos, kuriuose užfiksuoti nelogiški inžinierių sprendimai. Pavyzdžiui, viduryje kelio likęs stulpas arba didžiulės duobės greitkelyje. Laimei, Lietuvos greitkeliuose stulpai per kelią nebėgioja. Tačiau mažesniuose keliukuose tokių siurprizų rasti nesunku.
Stulpas Gurių sodų g.
Stulpas Gurių sodų g.

15min skaitytoja Rūta tokį pavyzdį nufotografavo Gurių sodų gatvėje. Moters teigimu, Vilniaus m. gyventojų ir sodininkų eismo saugumas – nė motais Vilniaus m. savivaldybės administracijai. Nors jos darbuotojai atstovauja vietos savivaldai Valstybinėje eismo saugumo komisijoje.

Žemiau pateikiame skaitytojos laiško fragmentą:

Tai – rekonstruojama Gurių sodų gatvė pačių Vilniaus m. Kalnėnų pašonėje. Dėl apleistų krūmynais apžėlusių kelkraščių, kurie nebuvo prižiūrėti tos pačios administracijos atsakingų padalinių, elektros oro linijų atrama, liaudiškai vadinama „stulpu“, buvo įrengta pačioje gatvės važiuojamoje dalyje. Na, o rekonstravimo projektas palaimintas toks, kad tas „stulpas“ taip ir lieka gatvėje, nepaisant kelių eismo saugumo, kurį kaip tokį ignoruoja pati savivaldybės administracija, nors turi eismo saugumo poskyrį tame pačiame Ūkio ir transporto departamento susisiekimo komunikacijų skyriuje, kuris įgyvendina rekonstruojamų gatvių projektus.

Palikdama „stulpą“, kuris elektra aprūpina tik du gretimus nelankomus sklypus, valdžia priima kitokius sprendinius: susiaurinti kelkraščius, kur reikalinga, pastumti gatvės išilginio profilio ašį į šoną, ignoruoja STR 2.06.04:2014 „Gatvės ir vietinės reikšmės keliai. Bendrieji reikalavimai“ techninius reikalavimus. O kur projekto derinimas su suinteresuotosiomis pusėmis, t.y. pačiomis sodininkų bendrijomis, kurios pavirtę gyvenvietėmis, siekiant užtikrinti viešąjį interesą ir konsultavimosi procesą? Teisę turėti pritaikytas eismo saugumui gatves ir sumažinti galimas rizikas į privačias nuosavybes, nedaryti žalos trečiosioms šalims.

O dabar, neįrengus atraminių sienelių šalia sankryžos, nuo kalvotame landšafte esančios gatvės nuotekos pliaups ir tvindys žemiausioje vietoje esantį sklypą, o nuo gretimo – ant gatvės plaus gruntą.

Stulpas Gurių sodų g.
Stulpas Gurių sodų g.

Gerbiamieji savivaldybės administracijos atstovai, jei ignoruojate projektavimo ir eismo saugumo reikalavimus, prašome bendradarbiauti su ESO siekdami užtikrinti viešą interesą; tebūnie gyventojai prisidės lėšomis papildomai, bus padaryti pakeitimai susitarimuose, bet malonėkite užtikrinti gyvenančiųjų saugumą keliuose, nes jomis važiuoja ne tik lengvieji automobiliai, bet ir sunkiasvorės, kurios darbuojasi Kalnėnų laukymėje, o pėsčiųjų zonos gatvėse juk nėra įrengtos!

Savivaldybė klaidą ištaisys

Nors šiuo metu ir atostogų metas, 15min gavo trumpą bet konkretų Vilniaus savivaldybės atstovų patikinimą, kad, pasitarus su ESO, stulpas bus perkeltas ir gatvė taps saugesnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius