Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 12 /16:29

Vilniaus meras Artūras Zuokas ieško naujo automobilio

Socialiniame tinkle „Facebook“ Vilniaus meras Artūras Zuokas paskelbė – jis nebeturi tarnybinio automobilio. Ir paprašė draugų bei gerbėjų patarimo, kokiu automobiliu turėtų važinėti sostinės meras.
Būsimoje IKEA parduotuvės vietoje įkasta simbolinė kapsulė.
A.Zuokas atsisakė savo taksi automobilio. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniečiai, įpratę matyti, kaip meras A.Zuokas išlipa iš savo taksi automobilio, turės nusivilti. Meras pasiskelbė šį tarnybinį automobilį pardavęs.

„Dabar kaip ir be automobilio esu“, – pajuokavo A.Zuokas socialinio tinklo paskyroje.

Taip pat jis pareiškė, kad būdamas meru niekada neturėjo miesto savivaldybės tarnybinio automobilio. Pirmąją ir antrąją kadenciją važinėjo 7 klasės BMW automobiliu, kurį nuomojo pats savivaldybei už 1 Lt per mėnesį. „Vasarą užtenka riedžio“, – pomėgį šiai transporto priemonei priminė A.Zuokas.

Tad kokiu automobiliu turėtų važinėti sostinės vadovas? Socialiniame tinkle patarėjų atsirado. Vieni siūlo elektromobilį, o kiti – visuomeninį transportą su Vilniečio kortele.

Papildyta 16.29 val. A.Zuokas 15min.lt sakė kol kas neišsirinkęs automobilio, kuriuo norėtų važinėti būdamas sostinės meru. Esą todėl ir prašo žmonių patarimo.

„Siūlo ne tik visuomeninį transportą, bet ir mersedesus, ir BMW, ir „Lexus“, ir elektromobilius. Esu turbūt vienintelis miesto vadovas, kuris važinėja daugeliu transporto priemonių ir nesureikšmina tarnybinio automobilio. Per visas kadencijas, kiek vadovavau miestui, niekada miestas nėra man skyręs automobilio, nors ir priklauso. Tai nėra tik mano asmens klausimas – reikia važinėti su svečiais, juos pasitikti, atsivežti ir pan.“, – kalbėjo A.Zuokas.

Meras teigė, kad jam pačiam vasarą visiškai pakanka riedžio arba elektrorolerio, kurį turi miestas. „Dažnai pakeliui užšoku ir į visuomeninį transportą, pavažiuoju. Todėl esu visų šių transporto priemonių naudotojas, taip pat ir elektrinių“, – pasakojo A.Zuokas, rudenį išmėginęs elektromobilį, kuriuo iš miesto centro važiavo į Pilaitę apžiūrėti statomos bibliotekos ir poliklinikos.

Kol kas A.Zuokas tvirtina nežinąs, kokį automobilį teks rinktis, nes šiuo metu nerandąs nė vieno gamintojo, kurio automobiliai jį labai žavėtų. „Nesu limuzinų klasės automobilių mėgėjas dėl jų žemumo ir nepatogumo sėdėti. Meras dažniausiai važinėja su vairuotoju, o limuzino klasės automobiliuose gale sėdėti nėra patogu“, – teigė meras, prisipažinęs, kad šiuo metu važinėja mikroautobusu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius