Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus savivaldybė ruošiasi snygiui: baudė už anksčiau nenuvalytą sniegą

Vilniaus savivaldybės atsakingiems specialistams patikrinus, kaip pasnigus valomi šaligatviai, skverai, aikštės, gyvenamųjų namų kiemai, nustatyta daugiau nei 800 pažeidimų. Kaip teigiama Vilniaus savivaldybės pranešime spaudai, iškritus sniegui liko nenuvalyta apie 30 proc. kiemų teritorijų.
Vilniaus šaligatvių valymas
Vilniaus šaligatvių valymas / Sauliaus Žiūros nuotr.

Bendrovė „Grinda“ nesugebėjo užtikrinti, kad dvi miestą tvarkančios įmonės (subrangovės) – „Mano aplinka” ir „Stebulė”, laiku ir kokybiškai nuvalytų apsnigtus šaligatvius, skverus, aikštes ir gyvenamųjų namų kiemus. Už netinkamai vykdomus darbus UAB „Grinda“ ir dviem miestą tvarkančioms bendrovėms surašyti 33 patikrinimo aktai.

Už nekokybiškai atliktą darbą Vilniaus miesto savivaldybė miestą prižiūrinčioms bendrovėms pernai nesumokėjo daugiau kaip 151 tūkst. eurų.

Pačios bendrovės tvirtina, kad savivaldybė joms įsiskolinusi ir už atliktus darbus, todėl gali nutikti taip, jog vieną dieną miesto iš viso niekas netvarkys. Tokią mintį kiemsargiai išsakė prieš Kalėdas atėję į Vilniaus tarybos posėdį.

Vilniaus savivaldybės teigimu, miesto tvarkytojai pirmiausiai privalo nuvalyti visuomeninio transporto stotelių ir prie gatvių esančius šaligatvius, laiptus bei gyvenamųjų namų kiemus.

Prie gatvių esantys šaligatviai turi būti valomi 11 kartų, kiemuose esantys šaligatviai – 9 kartus, o automobilių aikštelės kiemuose – 4 kartus per mėnesį. 

Rangovai miesto šaligatvius valo į pagalbą pasitelkdami 28 traktorius su verstuvais ir šluotomis, bei 25 mažosios mechanizacijos priemones – motošluotas. Miestą tvarkančios bendrovės prižiūri apie 4 mln. kv.m šaligatvių ir takų.

Vilniaus miesto savivaldybė planuoja dar šį mėnesį tiesiogiai pasirašyti paslaugų teikimo sutartį su bendrovėmis UAB „Stebulė“ ir UAB „Mano aplinka“ bei užtikrinti tinkamą paslaugų kokybę.

Vilniaus miesto savivaldybė ragina gyventojus pranešti apie nenuvalytą šaligatvį seniūnijai, miestą prižiūrinčių bendrovių vadybininkams arba Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus Teritorijų tvarkymo poskyriui trumpuoju informacijos numeriu 1664.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius