Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vaizdo kameros Vilniaus senamiestyje fiksuos ne tik transporto priemonių kiekį, bet ir KET pažeidimus

Eismo kilpomis vykstantis judėjimas Senamiestyje nuo pirmadienio, rugsėjo 14 dienos, bus analizuojamas naudojantis bandomosiomis filmavimo kameromis, išdėstytomis Trakų (rudoji zona), Rūdninkų (rudoji ir violetinė zonos), Pilies (žydra zona) bei Dominikonų (žydra zona) gatvėse. Prie eismo kilpų įvažiavimų ir išvažiavimų įrengtos išmaniosios kameros fiksuos ne tik pravažiuojančių transporto priemonių kiekį, bet ir vidutinį greitį, taip pat galimus kelių taisyklių pažeidimus. Apie tai įspėja ir kelių eismo ženklai, rašoma pranešime.
Filmavimo kameros Vilniaus senamiestyje
Filmavimo kameros Vilniaus senamiestyje / Vilniaus savivaldybės nuotr.

„Pirmosios keturios išmaniosios kameros yra tik dalis būsimos eismo kontrolės Senamiestyje. Kitais metais jas planuojama įrengti prie kiekvieno įvažiavimo bei išvažiavimo į Senamiestį ir tuomet jau nuosekliai naudoti ne tik eismo statistikai kaupti, bet ir kelių eismo taisyklių pažeidimams fiksuoti", – komentavo Vilniaus vicemeras Vytautas Mitalas.

Senamiesčio eismo kilpose įrengtos kameros yra analogiškos naudojamoms Lietuvos automobilių kelių direkcijos, taigi turi ir galimybę susijungus su registrais tikrinti techninės apžiūros ir civilinės atsakomybės draudimo polisų galiojimą, kartu automatiškai generuojant administracinio nusižengimo protokolus. Ši funkcija irgi bus neatidėliojant išbandyta.

Visa filmavimo kameromis fiksuojama informacija atsiras duomenų bazėje kartu su transporto priemonės valstybiniais numeriais. Tiesa, nuobaudos kol kas galės būti skiriamos tik už negaliojančius techninės apžiūros ar civilinės atsakomybės draudimo polisus. Greičio viršijimas, remiantis kamerų užfiksuotais duomenimis, administracine tvarka bus baudžiamas tik nuo kitų metų, kai bus atlikta šių įrenginių metrologinė patikra.

Primename, kad judėjimas kilpomis Vilniaus senamiestyje įvestas šių metų liepos 7-ąją, siekiant panaikinti tranzitinį eismą, kuris Senamiestyje sudarydavo net 40 proc. viso automobilių srauto, o rytais – net iki 70 proc. Tikimasi, kad šis sprendimas mažins Senamiesčio aplinkos ir triukšmo taršą, leis daugiau erdvių paskirti pėstiesiems ir dviratininkams. Analogiškus eismo pokyčius miesto centre ne vienerius metus vykdo daugelis Europos valstybių.

Detalius atsakymus kilpinio eismo klausimais galima rasti svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius