-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus T.Narbuto gatvėje įsikūrė darbininkai: vairuotojų laukia nemažai pokyčių

Jau kurį laiką T.Narbuto gatve važinėjantys vairuotojai gali pastebėti čia vykdomus darbus. Vienur išardytos tvoros, kitur išnyko medelis, o šalia sankryžos su Saltoniškių gatve jau kurį laiką dirba ekskavatorius ir nemažai darbininkų. O netrukus situacija keisis ir važiuojantiems.
Kelio darbai T. Narbuto gatvėje
Kelio darbai T. Narbuto gatvėje / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

T.Narbuto gatvė – viena intensyviausių Vilniaus miesto gatvių, kurioje spūstys į vieną ar kitą pusė formuojasi vos ne nuolat. Ilgėliau sankryžoje su Saltoniškių gatve gali tekti pastovėti ir anksti ryte, važiuojant Edukologijos žiedo link, ir popiet link Pilaitės, Viršuliškių ar Karoliniškių.

Ribos greitį

Artimiausiu metu čia lengviau nebus. Tai vairuotojai jau galėjo įtarti, matydami, kad gatvėje atsirado naujų kelio ženklų, kurių turinį kol kas slepia juodos plėvelės, o ir jau vykstantys darbai apie tai sufleruoja.

Kaip informuoja bendrovė „Grinda“, vykdanti šiuos darbus, eismo organizavimas čia keisis, tad vairuotojai privalo būti dėmesingi.

„Dėl vykdomos paviršinių nuotekų tinklų rekonstrukcijos Vilniuje laikinai keičiasi eismo organizavimas T.Narbuto gatvėje. Skiriamojoje juostoje įrengus techninę darbų zoną, nuo lapkričio 16 d. bus ribojamas leistinas greitis. Pilaitės–Centro kryptimi važiuojantys automobiliai, sukantys į Saltoniškių g. (link PC „Panorama“), bus nukreipiami į papildomai įrengtą eismo juostą kitoje skiriamosios juostos pusėje“, – pranešė „Grinda“.

T.Narbuto g. eismo schema
T.Narbuto g. eismo schema

Vilniaus paviršinių nuotekų tinklų rekonstrukcija vadinama vienu didžiausių ir svarbiausių šio dešimtmečio regioninių projektų ne tik Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje. Jį įgyvendinus, bus eliminuota dėl liūčių kylanti svarbių sostinės gatvių užtvindymo rizika ir su tuo susiję nepatogumai, taip pat sprendžiami aplinkosaugos klausimai.

Pagrindiniai eismo pakitimai T. Narbuto g. nuo lapkričio 16 d.:

– Gatvės skiriamojoje juostoje bus įrengtos požeminio gręžimo techninės zonos, kuriose dirbs statybinė gręžimo, betonavimo, grunto šalinimo, vamzdžių pristatymo technika.

– Atkarpoje nuo Stumbrų-Erelių g. perėjos iki Saltoniškių g. (abiem kryptimis) transporto priemonių greitis bus ribojamas iki 40 km/h.

– Pilaitės-Centro kryptimi važiuojantys automobiliai, sukantys į Saltoniškių g. (link PC „Panorama“), bus nukreipti į papildomai įrengtą eismo juostą kitoje skiriamosios juostos pusėje.

– Pilaitės–Centro kryptimi vykstantiems automobiliams apsisukti rekomenduojama važiuojant Konstitucijos žiedu.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Kelio darbai T. Narbuto gatvėje
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Kelio darbai T. Narbuto gatvėje

– Gyventojams, važiuojantiems centro link, rekomenduojama rinktis maršrutą per Laisvės prospektą, Sėlių bei Kęstučio gatves ar per Geležinio Vilko ir Ukmergės gatvę.

„Grinda“ T.Narbuto gatvės atkarpoje, kurioje bus vykdomi darbai, įrengė greičio ribojimo ženklus ir saugumo atitvarus, o kita Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Vilniaus apšvietimas“ senuosius gatvių apšvietimo natrio šviestuvus pakeis moderniais ir ryškiais LED šviestuvais.

Rekonstrukciją planuojama užbaigti iki 2021 metų. Preliminari jos kaina – 5,14 mln. eurų. Ribojimai T.Narbuto gatvėje bus taikomi iki 2020 metų rugpjūčio pabaigos.

Pradėjo vasarą

Vasarą šioje vietoje jau buvo pakeitimų. Rugpjūčio vidury čia ėmė formuotis vasarai nebūdingos spūstys, kadangi susiaurėjo važiuojamoji dalis tiek link miesto, tiek į kitą pusę. Tuomet vairuotojams buvo rekomenduojama rinktis kitus maršrutus. Didžioji dalis parengiamųjų darbų atlikti iki rugsėjo 1 d.

VIDEO: T.Narbuto gatvės dauboje prasidėjo valymo sistemos rekonstrukcija, kurią lydi automobilių spūstys

Visa tai – dėl paviršinių nuotekų sistemų tvarkymo projekto darbų, kurių metu pradėtas rekonstruoti T.Narbuto-Saltoniškių gatvių paviršinių nuotekų kolektorius. Kaip tuomet skelbta, naujojo kolektoriaus trasa drieksis apie 1,2 km – nuo T.Narbuto gatvės įdubos, Saltoniškių ir Sėlių gatvėmis iki Upės gatvės, kur bus įrengta paviršinių nuotekų valykla. Rekonstrukcijos metu numatyta įrengti papildomus lietaus vandens surinkimo šulinius, paskirstymo kameras, smėlio ir naftos gaudykles bei taršos monitoringo sistemą. Tai esą užtikrins, kad beveik 105 ha plote susidarančios paviršinės nuotekos pateks į nuotekų tinklus ir nebetvindys gatvių.

Dauguma vilniečių yra patyrę, kad kiekviena stipresnė liūtis grasindavo paversti įdubą T.Narbuto gatvėje gilesniu ežeru.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Darbai T.Narbuto gatvėje vasarą
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Darbai T.Narbuto gatvėje vasarą

Anot bendrovės „Grinda“, dėl intensyvios urbanizacijos pastaraisiais metais į lietaus surinkimo vamzdyną patenkančio vandens kiekis padidėjo kelis kartus. Todėl T.Narbuto gatvėje bus paklotas naujas beveik 2 m skersmens lietaus nuotekų surinkimo vamzdis, nes senojo, prieš pusšimtį metų suprojektuoto ir įrengto 0,8 m skersmens kolektoriaus pralaidumo nebepakanka.

T.Narbuto gatvės lietaus nuotekų sistemos rekonstrukciją bendrovė „Grinda“ atlieka pati, nes keturis kartus skelbiant tarptautinius konkursus šį projektą įgyvendinti nesiryžo nė viena Lietuvos ar užsienio įmonė.

Pasikeitimų atsirado ir Konstitucijos prospekte, tik įsukus iš Edukologijos žiedo. Apie tai skaitykite plačiau čia: Permainos Edukologijos žiedo prieigose Vilniuje: išrado naują ženklinimo būdą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius