-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus viešajame transporte startuoja vasaros tvarkaraščiai: naujausi patarimai keleiviams

Pasibaigus karantinui Vilnius ir toliau rūpinasi viešojo transporto keleivių saugumu, o patys miestiečiai savo kelionėms vis dažniau renkasi autobusus ir troleibusus. Važiuojant rekomenduojama dėvėti apsaugines kaukes, kiekviename autobuse ir troleibuse keleiviai ras dezinfekcinio skysčio, viešojo transporto vežėjai tęsia kruopščią transporto priemonių dezinfekciją parkuose, rašoma pranešime.
Kalvarijų gatvė Vilniuje
Kalvarijų gatvė Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Nuo birželio 20 d. keisis visų greitųjų maršrutų ir dalies kitų autobusų bei visų maršrutų troleibusų tvarkaraščiai. Gera naujiena sostinės paplūdimių mėgėjams – visą vasarą dažniau kursuos 15, 36, 39 maršrutų autobusai.

„Pasibaigus karantinui dėmesys viešojo transporto saugumui, švarai ir patogumui lieka, tikimės ir pačių keleivių sąmoningumo. Kai kurios iki šiol galiojusios taisyklės šiuo metu tiesiog tampa rekomendacijomis – pavyzdžiui, kaukių dėvėjimas, rankų dezinfekcija. Vairuotojų darbo vietos taip pat dar liks atskirtos nuo keleivių salono, lipti į autobusus ir troleibusus reikėtų per vidurines ir galines duris.

Be to, nuo šio šeštadienio, kaip ir kasmet birželį, startuoja vasaros tvarkaraščiai – juos koreguojame atsižvelgdami į keleivių srautų pokyčius, kurie atsiranda dėl sezoniškumo, atostogų meto. Džiugina tai, kad pradėjus galioti vasaros tvarkaraščiams apie 90 proc. visų mieste važiuojančių autobusų ir troleibusų bus kondicionuojami, kas itin aktualu komfortiškoms kelionėms viešuoju transportu vasarą", – sako SĮ „Susisiekimo paslaugos" Viešojo transporto departamento vadovė Loreta Levulytė.

Primename, kad stotelių švieslentėse, m.Ticket programėlėje ir www.stops.lt keleiviai prie maršrutų numerių matys snaigės ikoną – ji žymi, kurie autobusai, troleibusai turi kondicionavimo sistemas. Taip galima iš anksto susiplanuoti kelionę vėsesniu viešuoju transportu.

Tęsiama viešojo transporto dezinfekcija

Viešojo transporto parkuose vežėjai ir toliau tęs kiekvieno autobuso ir troleibuso valymą bei dezinfekciją. Naktį transporto parkuose atliekamas transporto priemonių salono valymas, kruopščiai išvalomos ir dezinfekuojamos grindys, nuvalomi langų rėmai, visi paviršiai, skirti keleiviams laikytis – turėklai, rankenos, sėdynių atlošų porankiai, atidžiai plaunama autobusų ir troleibusų išorė.

Rekomenduojama planuotis keliones

Kadangi dauguma įmonių Vilniuje ir toliau bent dalį laiko tęsia nuotolinio ar lankstesnio darbo tvarką, keleiviai raginami planuoti keliones viešuoju transportu. Tam SĮ „Susisiekimo paslaugos" sukūrė įrankį ir kasdien atnaujina informaciją, jog pavyktų pasirinkti mažiau užpildytus maršrutų reisus, kelionių laikus.

Bilietų žymėjimas ir kontrolė vyksta įprastai

Keleiviams, kaip įprastai, primenama aktyvinti bilietus mobiliosiose programėlėse ar Vilniečio kortelėje. Bilietus galima pirkti programėlėse m.Ticket, Trafi, pildyti Vilniečio kortelę savitarnoje.

Taip pat Vilniečio kortelę įsigyti ir papildyti galima platinimo vietose, kurių žemėlapį rasite čia. Vienkartiniai popieriniai bilietai iš vairuotojų neparduodami.

Klientų informavimo tvarka

Nuo birželio 17 d. veiklą atnaujina ir klientus tiesiogiai aptarnaus SĮ „Susisiekimo paslaugos" Klientų aptarnavimo centrai, esantys Gedimino pr. 9A (Kudirkos aikštėje) ir Geležinkelio g. 16 (Vilniaus geležinkelio stotis). Rūpimus klausimus klientai ir toliau raginami spręsti nuotoliniu būdu – telefonu +370 5 210 70 50 ir šiais el. pašto adresais:

o Vilniečio kortelės ir m.Ticket klausimai: info@vilniustransport.lt

o Parkavimo klausimai: info@parking.lt

o Viešojo transporto klausimai: vteismas@vilniustransport.lt

o Viešojo transporto kontrolės klausimai: vtkontrole@vilniustransport.lt

Viešojo transporto tvarkaraščių ir trasų pokyčiai

Nuo birželio 20 d. keičiami visų greitųjų maršrutų autobusų, visų maršrutų troleibusų ir 1, 2, 3, 4, 5, 7, 9, 10, 11, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 23, 24, 26, 27, 30, 32, 33, 34, 35, 36, 38, 39, 40, 43, 46, 49, 50, 51, 53, 54, 55, 56, 57, 59, 61, 63, 66, 67, 69, 73, 74, 75, 76, 87, 114, 115, 116 maršrutų autobusų tvarkaraščiai.

Dėl ryškiai išaugusių keleivių srautų link sostinės paplūdimių, visą vasarą dažniau kursuos 15, 36 ir 39 maršrutų autobusai. Planuojama, jog arčiausiai Balsio ežero esančioje Verkių Riešės stotelėje viešasis transportas kursuos kas 6-14 min., o poilsio dienomis 5-16 min.

Be to, keičiama 40 autobusų maršruto trasa. Keleivių patogumui, judėdami iš miesto centro pro S. Stanevičiaus g. link Fabijoniškių autobusai papildomai stos Saltoniškių, tačiau nebeužsuks į Studentų stotelę.

Nauji maršrutų tvarkaraščiai interneto tinklalapyje bus paskelbti nuo birželio 18 d. Informaciją apie juos viešojo transporto stotelėse planuojama atnaujinti iki liepos 4 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius