Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 25 /2018 10 26

Vilniečiai sunerimo: kas nutiko, kad mieste eismą reguliuoja pareigūnai?

Tikriausiai ne vienas vilnietis pastebėjo, kad pagrindinėse sostinės gatvėse ir prie Olandų bei Edukologijos žiedinių sankryžų piko valandomis kelių policija perima eismo reguliavimą į savo rankas. Vairuotojai socialiniuose tinkluose pradėjo dalintis budinčių patrulių nuotraukomis, nesuprasdami, kas lėmė, kad gatvėse šviesoforus keičia pareigūnai.
Edukologijos žiede eismo judėjimu rūpinasi policija
Edukologijos žiede eismo judėjimu rūpinasi policija / Eglės Girdenytės nuotr.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Tomas Bražėnas patikino, kad tai tikrai nėra saugaus eismo akcija. Paprasčiausiai pareigūnai jau seniai yra numatę eismo reguliavimą problemiškose miesto gatvėse, kur susidaro spūstys. Be to, tokio prašymo pareigūnai sulaukė ir iš savivaldybės.

Sankryžose budi policininkai

Anot policijos atstovo, tokie eismo reguliavimo darbai vykdomi jau nuo rugsėjo mėnesio, tik patruliai eismo judėjimą kontroliuoja vis kitose miesto vietose. Policijos atstovas patikino, kad tokių veiksmų imtasi būtent dėl miesto gyventojų, kad važiuodami į darbą ar iš jo, vilniečiai galėtų greičiau pasiekti savo tikslą.

Paklaustas, ar eismo reguliavimo žiedinėse sankryžose pareigūnai ėmėsi dėl sumažėjusio jų pralaidumo, T.Bražėnas teigė tokių prielaidų daryti negalintis, tačiau, anot jo, pareigūnai pastebėjo, kad daugeliu atvejų šioje vietoje problema yra ne pats žiedas, o kelių didžiausių miesto arterijų susijungimas.

„Iš Geležinio Vilko ir T.Narbuto gatvių bei Konstitucijos prospekto atvažiuoja labai didelis automobilių srautas, todėl ir nusidriekia eilės. Lygiai taip pat yra ir prie Olandų žiedo. Tai yra žiedinės sankryžos, kurios iš tikrųjų kemšasi nuo didelio transporto srauto, todėl esant galimybei pareigūnai padeda didinti eismo judėjimą“, – aiškino T.Bražėnas

Policija budi pavojingiausiose sankryžose ir žieduose

Vilniaus miesto savivaldybės Eismo valdymo poskyrio vadovas Eduardas Garbovskis paklaustas apie esančią situaciją patvirtino, kad savivaldybė kreipėsi į kelių policiją, jog būtų užtikrinta eismo priežiūra miesto sankryžose ir žieduose, ypatingai eismo piko metu, kad vairuotojai galėtų mažiau laiko sugaišti spūstyse.

Eduardas Garbovskis taip pat paneigė, kad tokių priemonių buvo imtasi dėl sumažėjusio žiedinių sankryžų pralaidumo, mat Vilniaus Gedimino Technikos universiteto atstovų atliktas tyrimas parodė, kad Edukologijos žiedo pralaidumas nepakito.

„Minėtosios žiedinės sankryžos pralaidumas nei augo, nei krito, o būtent tokių veiksmų buvo imtasi dėl padidėjusio automobilių srauto, saugesnių sąlygų ir pasitaikiusių atvejų, kai sugedę automobiliai ilgą laiką stovėdami apsunkino eismo sąlygas. Rudenį eismas natūraliai keičiasi, padaugėja automobilių, tad pareigūnų pagalba tikimės palengvinti jų judėjimą “, – aiškino savivaldybės atstovas.

E.Garbovskis taip pat minėjo, kad siekiant padidinti Edukologijos žiedo pralaidumą, nuo Geležinio Vilko gatvės pusės, kaip tik šiomis dienomis ruošiamasi tiesti dar vieną eismo juostą vairuotojams iš Geležinio Vilko gatvės sukantiems į Konstitucijos prospektą. Mat tai, anot atstovo, turėtų sumažinti minėtoje žiedo pusėje kiekvieną dieną besidriekiančią transporto spūstį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius