Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnietė nustebo neradusi automobilio: „Sutrikau, nes nežinojau net kur kreiptis ar kur jis yra“

„Atsikėlus rytą buvau nemaloniai nustebinta – pamačiau, kad mano automobilis buvo nutemptas. Pasimečiau, nes nežinojau net kur kreiptis, ar kur jis yra“, – taip problemą, su kuria susidūrė, apibūdina 15min skaitytoja. Tačiau netrukus jai viską pavyko išsiaiškinti. Automobilis buvo nutemptas, nes sostinėje buvo atliekami gatvės valymo darbai.
Išvežami sostinės gatves trukdantys valyti automobiliai
Išvežami sostinės gatves trukdantys valyti automobiliai / Sauliaus Žiūros nuotr.
Temos: 2 Vilnius Gatvė

Temą galite siūlyti gazas@15min.lt

Moteris tikino, iš pradžių nesupratusi, kur dingo jos automobilis.

„Taip pat neramino mintis, kad tikriausia teks susimokėti didelę baudą, nors jokių ženklų, kad statyti automobilio negalima, šioje vietoje, Liudo Giros gatvėje, nėra.

Pasidomėjusi internete radau straipsnį, kad dėl gatvių valymo bus nutempinėjami automobiliai, kurie kliudys tai daryti. Prieš tai automobilių savininkai bus perspėjami įspėjimais, paliktais ant jų automobilio lango.

Aš nebuvau išėjusi iš namų kelias dienas dėl paskelbto karantino šalyje, tai kaip man reikėjo sužinoti apie įspėjimą, kad turiu patraukti transporto priemonę?“, – automobilio patraukimo priežastį tuomet spėjo skaitytoja.

15min dar kartą susisiekus su skaitytoja, jai jau buvo žinoma automobilio nutempimo priežastis, o transporto priemonė – surasta.

Kaip paaiškėjo, automobilis tikrai buvo patrauktas dėl to, kad trukdė gatvės valymo darbams.

Kaip tikina ir pati moteris, automobilis nebuvo išvežtas į jokią aikštelę, o rastas netoliese. Be to, jokios baudos tokiu atveju gyventojams netaikomos.

Gyventojai buvo įspėjami

Kaip teigia Vilniaus miesto savivaldybės komunikacijos specialistė Neringa Kolkaitė, buvo pastatyti įspėjamieji ženklai gatvėje – juose buvo toks pats turinys, kaip ir paliekamuose ant automobilio. Ženklai buvo pastatyti prieš kelias dienas iki darbų vykdymo.

Juose gyventojų prašoma nelaikyti automobilių tam tikrose vietose. Nurodoma data ir vieta, kur bus valomos gatvės ir kada jose neturėtų būti automobilių. Kitokie įspėjimai gyventojams nėra siunčiami.

Ir tokiuose veiksmuose nėra nieko neteisėto – automobiliai gali būti nuvežti į kitą vietą, kurioje transporto priemonėms leidžiama stovėti – tokią galimybę numato LR Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo 33 straipsnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius