-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje, Pilaitės rajone, verda darbai: neliks kairiojo posūkio į Papilėnų gatvę, atsiras dviejų lygių sankryža

Akylesni Vilniaus gyventojai pastebėjo artėjančias permainas sostinės Pilaitės rajone. Po viaduku ties Smalinės gatve (ties prekybos centrais „Maxima“ ir „Rimi“) verda darbai.
Kasamas kelias po Pilaitės pr. viaduku
Kasamas kelias po Pilaitės pr. viaduku / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Ši vieta jau daugelį metų yra probleminė. Tiesa, eismo problemas sumažino karantino metu nuslopęs eismo intensyvumas. Tačiau Papilėnų g. kairiojo posūkio ir Smalinės gatvės tęsinio istorija – labai įdomi, menanti net 2017 m.

Būtent 2017 m. Vilniaus valdžia paskelbė, kad Vilniuje pratęs Smalinės gatvę ir pastatys dviejų lygių sankryžą. Tuomet Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamentas pritarė būsimosios dviejų lygių sankryžos rekonstravimo projektiniams pasiūlymams.

Pertvarka suplanuota dėl didelio Papilėnų g. ir Pilaitės pr. sankryžos avaringumo. 2017 m. konfigūracijos sankryža buvo probleminė ne tik dėl to, kad stabdo eismo srautus – ties išvažiavimu iš prekybos centro „Maxima“ ar „Neste“ degalinės aikštelės įvykdavo avarijų.

Vilniaus valdžia iš pradžių problemą bandė spręsti nupiešdama ištisinę liniją.

Tačiau daugybė vairuotojų, atvažiuojančių nuo prekybos centro ir norinčių sukti į Papilėnų g., prieš tai beveik 90 laipsnių kampu įkirsdami į prospektą, stengėsi liniją arba apvažiuoti, arba piktybiškai kirsti. Jie tokiu būdu panoro patekti į kairiąją juostą. Todėl susidurdavo su atskubančiais Pilaitės prospektu automobiliais. Piko valandomis šioje vietoje susiformuodavo ypatinga padėtis.

Metai bėgo, dviejų lygių sankryžos nebuvo, aplink dygo daugiabučiai. 2019 m. pamačiusi, kad ištisinės linijos kai kurie vairuotojai nepaiso, o su masiniais KET pažeidimais kovoti nepajėgianti, sostinės valdžia dar ir kuoliukų pristatė. Tačiau, kaip patys suprantate, kilo chaosas, o kuoliukus piktavaliai apvažiuodavo arba pervažiuodavo.

VIDEO: Chaotiškas eismas Pilaitės prospekte

Oficialus savivaldybės atsakymas

Šių metų gegužę Smalinės g. užvirus darbams, 15min pasiteiravo savivaldybės, ar jau bus įgyvendintas daugybę metų brandintas dviejų lygių sankryžos projektas? Ar bus naikinamas kairysis posūkis į Papilėnų g. ir nebereikės atitvarų piktavaliams?

Vilniaus savivaldybės Infrastruktūros skyriaus Statybų poskyrio vedėja Danguolė Pakalniškytė patvirtino šią gerą naujieną:

„Smalinės gatvės statybos ir rekonstravimo darbai bus vykdomi pagal parengto techninio projekto Nr. VP 16-73 TP (A laida) sprendinius. Bus įrengtas naujas gatvės ruožas, dviračių takas, dalis rekonstruota kartu su pėsčiųjų takais, lietaus nuotekų tinklais bei gatvių apšvietimu. Bus įrengta dviejų lygių sankryža su Pilaitės prospektu.

Projektu siekiama pagerinti transporto eismą su besiplėsiančiu Pilaitės mikrorajonu bei pagerinti eismo sąlygas įrengiant dviejų lygių sankryžą su Pilaitės pr. Taip pat užtikrinti patogų ir saugų dviračių eismą ir pėsčiųjų judumą.“

Citify nuotr./Smalinės gatvės tęsinys
Citify nuotr./Smalinės gatvės tęsinys

Anksčiau savivaldybė yra skelbusi, kad šiaurės vakarinėje miesto dalyje vadinamąją senąją Pilaitę su naująja sujungs 0,8 km ilgio nauja Smalinės gatvė. Ši gatvė jungsis su Pilaitės pr., o sklandesniam eismui bus įrengta dviejų lygių sankryža. Darbai turėtų būti užbaigti kitų metų pirmąjį pusmetį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius