-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilnius tvarkosi: tiesiama 20 km naujų šaligatvių, dar 16 km – remontuojami

Vilniaus valdžia užsimojo iš peties – ištrupėjusius šaligatvius keičia kelios dešimtys kilometrų naujų takų, dar tiek pat pastaruosius keletą metų suremontuojama. Šaligatvių įrengimo ir remonto darbams šiemet net 15-oje rajonų savivaldybė skiria 900 tūkst. eurų.
Tiesiamas naujas šaligatvis Vilniuje
Tiesiamas naujas šaligatvis Vilniuje / Savivaldybės nuotr.

Vos atšilus orams, sostinėje pradėti kloti 20 km naujų šaligatvių, remontuojama 16 km senų takų. Pirmieji šaligatvių klojimo darbai jau prasidėjo Taikos gatvėje, kur klojamas naujas šaligatvis, vedantis moksleivius link trijų ugdymo įstaigų ir perėjos. Nauji šaligatviai taip pat bus pakloti ir Senamiesčio, Šnipiškių, Grigiškių, Žvėryno, Žirmūnų, Vilkpėdės, Verkių, Antakalnio, Pašilaičių, Karoliniškių, Lazdynų, Justiniškių, Naujininkų, Naujosios Vilnios bei Rasų rajonuose.

Šaligatviai pirmiausi yra klojami ten, kur jų iš tikrųjų labiausiai reikia: prie viešojo transporto stotelių, mokyklų, perėjų ir ten, kur takelius išmynę patys gyventojai. Skaičiuojama, kad šiemet naujiems šaligatviams pakloti prireiks apie 300 tūkst. plytelių.

Savivaldybės nuotr./Tiesiamas naujas šaligatvis Vilniuje
Savivaldybės nuotr./Tiesiamas naujas šaligatvis Vilniuje

„Prieš trejus metus pradėta įgyvendinti gyvenamosios aplinkos gerinimo programa pasiteisino. Šiemet paklosime ne tik 20 km naujų šaligatvių, bet ir suremontuosime apie 350 įvažiavimų į daugiabučių kiemus, išasfaltuosime apie 80 km gatvių, įrengsime apie 30 viešojo transporto laukimo aikštelių ir 40 viešojo transporto laukimo paviljonų“, – sako Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius.

Per trejus metus sostinėje buvo išasfaltuota apie 88 km gatvių, iš jų 18 km žvyrkelių, sutvarkyta apie 700 įvažiavimų į kiemus, jau paklota apie 14 km naujų šaligatvių, suremontuota apie 12 km ištrupėjusių.

Savivaldybės nuotr./Tiesiamas naujas šaligatvis Vilniuje
Savivaldybės nuotr./Tiesiamas naujas šaligatvis Vilniuje

Vilniaus miesto savivaldybė, skatindama vilniečius kuo daugiau judėti pėsčiomis ir naudotis visuomeniniu transportu, formuoja bendrą takų tinklą. Vilniuje yra numatytos 24 laisvalaikio ir 16 kasdienio vaikščiojimo trasų. Trasos turi pažintinę ir rekreacinę vertę, apjungia gamtines teritorijas. Vaikščiojimas pėsčiomis – puiki alternatyva įprastoms kelionėms automobiliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius