Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokiečiai vis dažniau atsisako automobilio

Kasdien vis daugiau ir daugiau Vokietijos gyventojų atsisako asmeninių automobilių ir keičia juos viešojo transporto bilietais ar dviračiais, rašo Balsas.lt.
Dviratininkas
Dviratininkas / Sxc.hu nuotr.

Miestuose, kuriuose gyvena daugiau nei pusė milijono žmonių, automobilius turi tik trečdalis jų – tūkstančiui gyventojų tenka 336 nuosavos transporto priemonės. Remiantis Duisburgo-Eseno automobilių tyrimo centro „CAR“ duomenimis, bendras visos Vokietijos vidurkis – 472 automobiliai tūkstančiui gyventojų.

Teigiama, kad tokias tendencijas lemia gerai išplėtota viešojo transporto sistema. Daugelis didesnių Vokietijos miestų turi gerai išplėtotas metro sistemas ir neapsiriboja vien autobusais ar troleibusais.

Tokios tendencijos kelia nerimą automobilių gamintojams – tos pačios įmonės duomenys rodo, kad nuosavų transporto priemonių kiekis Vokietijoje mažėja jau ne pirmus metus iš eilės. Ši šalis Europoje yra bene mažiausiai paveikta siautulingos krizės bangų, tad naujų automobilių rinka čia vis dar yra viena didžiausių visame Senajame žemyne. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius