Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Volkswagen Golf“ prieš „Toyota Corolla“. Kokybės etalonas pasikeitė

Suprastėjus 3-ios „VW Golf“ kartos kokybei pasaulis vėl norėjo iš vokiečių sulaukti ko nors panašaus, kaip kultinis „antrukas“. 4-os kartos „Golf“ kokybė pagerėjo, tačiau „antruko“ nepralenkė.
VW Golf prieš Toyota Corolla
VW Golf prieš Toyota Corolla

Pasitaiko problemų dėl pavarų dėžės, radiatoriaus ir pagrindinio variklio diržo, kurį patariama keisti daug dažniau, nei gamintojas deklaravo. Gerą VW vardą vis dėlto saugo daugybė pranašumų: standartinės keturios oro pagalvės, cinkuotas kėbulas, ESP sistema.

Viduje vairuotojus dažnai erzina klibančios sėdynės, barškantis plasttikas, streikuojantys langų kėlikliai. Gerai bent tai, kad automobilio labai paprasta konstrukcija, todėl jį taisyti yra pigu ir lengva.

Variklių gama didelė: nuo 1,4 iki 3,2 litro. Dažniausias – 1,9 dyzelinis su turbina, kurio galingumas 90 AG. Jie taupūs – tik 5,5 l/100 km.

VW sėkmės istorija įrodo, kad „Golf“ yra gera mašina, tačiau laikai keičiasi ir patikimumo lentelėse dominuoti nori kiti gamintojai.

„Toyota Corolla“ – vienas iš patikimiausių automobilių pasaulyje.  Servisuose šiuos automobilius išvysime tik dėl periodinės apžiūros. Tobulų nėra, pasitaiko ir smulkmenų, dėl kurios erzina ir „Toyota“: barškantis prietaisų skydelis, perdegančios pagrindinės lemputės, prastos kokybės įsiurbimo kolektorius.

Vietos salone tikrai daug, tik gaila, kad bagažinė maža – vos 289 litrai. Variklių gama nėra tokia plati kaip vokiečių, tačiau išsirinks kiekvienas. Nerekomenduojama rinktis automobilio su 1,4 varikliu. Jis nėra blogas, tiesiog degalų sąnaudos beveik tokios pat kaip 1,6, o galios skirtumas jaučiamas didelis.

Vargu ar „Corolla“ savininkas ras priežastį parduoti savo automobilį, todėl perkant naudotą reikia gerai apžiūrėti.

„Corolla“ yra visai kitokia nei „Golf“. „Toyota“ – patikima ir retai gendanti mašina, kurios eksploatacija yra gan brangi, o „VW Golf“ – paprastas automobilis, kuris turi daugiau trūkumų, bet juos labai pigiai gali pašalinti net mėgėjas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius