Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriški žaidimai: „Scania“, 296 tonos ir 90 metrų ilgio autotraukinys

Žmogus – keistas sutvėrimas. Jis dažnai masto apie bereikalingus dalykus, galvoja: „O kas jeigu…“ Geteborgo uoste keletas vyrukų pamastė: O kas jeigu prie „Scania R 730 AWD“ prikabintų 5 priekabas, junginio masė pasidarytų 296 t, o bendras ilgis 90 m?
90 metrų ilgio autotraukinys
90 metrų ilgio autotraukinys / (nuotr. iš vaizdo įrašo)

Bendradarbiaudami su viena logistikos kompanija, „Scania“ darbuotojai nusprendė išbandyti galingiausio jų vilkiko galimybes. Penkios priekabos, kurių kiekvienoje buvo po du 20 pėdų ilgio konteinerius, buvo prikabintos prie minėto vilkiko. Puspriekabėse buvo gabenamas popierius, tad bendra junginio masė pasidarė išties įspūdinga – 296 t. Bendras autotraukinio ilgis siekė apie 90 m.

Standartine pavarų dėže aprūpinta „Scania“ suburzgė ir lyg niekur nieko truktelėjo paskui save priekabas. Dažni stabtelėjimai ir pajudėjimai nesudarė didesnių problemų. Tiesa, uoste buvo važinėjama visiškai tiesiu keliu. Primename, kad tam tikros naudoto „Scania“ vilkiko modifikacijos yra pritaikytos krovinių iki 250 t. gabenimui.

„Scania“ vežėjams rekomenduoja nekartoti šio poelgio, na bent jau ne viešuosiuose keliuose, o mums siūlo pasižiūrėti filmuotą vaizdo įrašą.

VIDEO: Vienas vilkikas ir 10 priekabų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius