Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirio“ arenoje – rokas, liepsnos ir pragariškas monstrų visureigių variklių griausmas

„Gimme fuel, gimme fire. gimme that which I desire“. Šiais amerikiečių rokerių „Metallica“ dainos žodžiais ir į viršų šovusiomis liepsnomis Kauno „Žalgirio“ arenoje antradienio pavakarę prasidėjo Amerikoje labai populiarių didžiulių visureigių šou „Monster X Tour“. Besiruošiant šou, ant arenos grindinio buvo atvežta ir supilta apie 1,5 tūkst. tonų smėlio.
Renginio akimirkos
Renginio akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Keturračiai monstrai išties įspūdingi: sveria 8 tonas (padangos svoris – 350 kg), variklio galia – apie 1500 AG, o darbinis variklio tūris – 9 litrai, aukštis – 3 metrai. Vienas toks džipas kainuoja beveik pusę milijono litų.

Per jų pristatymą gana gausiai susirinkę žiūrovai suprato, kodėl buvo įspėti įsikišti ausų kaištukus – galingų variklių, sunaudojančių beveik 30 litrų degalų, keliamas triukšmas apkurtino ne vieną. Automobiliuose yra įmontuota hidraulinė sistema bei amortizatoriai, kurie leidžia jiems pašokti į orą daugiau nei pusę metro.

Pagrindinių vakaro žvaigždžių šou apšildė trys motociklininkai, įspūdingais šuoliais nuo tramplino per viduryje arenos supiltą kalvą sužavėję publiką, ypač – vaikus. O netrukus firminius šuolius ant eilėje sustatytų automobilių kėbulų, skambant „AC/DC“, „Queen“ ir kitų roko grupių hitams, pademonstravo ir monstrai visureigiai. Pagrindinė užduotis – džipas turi atsidurti kuo vertikalesnėje padėtyje.

Norintieji galėjo patys patirti jausmą važiuoti tokiu visureigiu. Į specialiai įrengto automobilio kėbulą galėjo susėsti apie dešimt žmonių.

Vaikai renginyje krykštavo iš džiaugsmo, tuo tarpu kai kurie suaugusieji neslėpė tikėjęsi įspūdingesnio reginio. „Per televizorių mačiau kaip laisvojoje programoje visureigiai važiuoja tol, kol beveik subyra“, – tarpusavyje kalbėjosi du vyrai. Kai kurie žiūrovai matytą reginį prilygino Amerikoje taip pat labai populiarioms imtynėms be taisyklių, kuriose svarbiausia – įspūdinga kovotojų išvaizda ir akrobatiniai triukai ringe.

Aštuntojo dešimtmečio pradžioje atsiradęs automobilių-monstrų sportas sužavėjo daugelį. Vyrai, užuot ėję į sekmadienines pamaldas, traukdavo į „ringą“ stebėti automobilių kovų. Netrukus buvo įkurta „monstrų“ asociacija ir pradėti organizuoti turnyrai. Išaugęs susidomėjimas paskatino pasirodymus rengti įvairiose šalyse, bet nemenka transportavimo kaina dažnai to daryti neleidžia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius