Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiemą gruodžio 31-ąją Vilniaus kelininkai pasitiko apsnūdę

Gruodžio 31-ąją, paskutinę metų dieną, Vilniaus vairuotojams teko rimtas išbandymas. Sniegas ir pūga sostinės gatvėse sukėlė nemažas spūstis, dėl nedidelės avarijos Žvėryne sustojo troleibusų eismas, visuomeninis transportas sunkiai judėjo į įkalnes ir nuokalnėmis.
Užpustytos ir slidžios Vilniaus gatvės
Užpustytos ir slidžios Vilniaus gatvės / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Senas pokštas, kad žiema kelininkus visada užklumpa netikėtai, vėl pasitvirtino. Bent jau Vilniuje trečiadienio rytas tapo tikru išbandymu vairuotojams, strigusiems dėl sniego susidariusiose spūstyse.

„Kaip ir kiekvieną rytą nuėjau į Didlaukio g. autobusų stotelę laukti savo autobuso. Praeina 10 min, 20 min, 30 min, tada neiškentęs leidžiuosi kalnu žemyn iki kitos stotelės ir ką pamatau? Stovi apie 30 autobusų ir nei į viršų, nei žemyn... Nepakyla arba slysta, kelias gi kaip visada „nuvalytas“, – piktinosi 15min.lt Artūras.

Kiek vėliau, apie 9 val., gatvės jau buvo pabarstytos, tačiau bent jau autobusai ir troleibusai judėjo itin lėtai.

15min.lt skaitytojo Artūro nuotr./Baltupių kalnas
15min.lt skaitytojo Artūro nuotr./Baltupių kalnas

Žvėryne dėl nedidelės avarijos buvo sustojęs troleibusų eismas. Smulkių avarijų trečiadienio rytą netrūko. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio duomenimis, trečiadienį nuo 6 iki 10 val. sostinėje iš viso užfiksuota 13 avarijų. Visi eismo įvykiai įvertinti kaip techniniai – žmonės jų metu nenukentėjo.

Kai kurios smulkios avarijos vis dėlto sukėlė didelių eismo problemų. Trečiadienį 8.01 val. Žvėryne, Sėlių gatvėje, susidūrė lengvasis automobilis „Citroen C3“ ir sunkvežimis „Scania“. Avarijos metu buvo kliudytas ir stulpelis, todėl vairuotojams teko palaukti pareigūnų. Susidūrusios transporto priemonės užblokavo troleibusų eismą.

15min.lt skaitytojos Sandros nuotr./Troleibusai dėl eismo įvykio sustojo Žvėryne
15min.lt skaitytojos Sandros nuotr./Troleibusai dėl eismo įvykio sustojo Žvėryne

Vilniaus savivaldybės išplatintame pranešime teigiama, kad nenustojant snigti eismo sąlygos sostinėje išlieka sudėtingos. „Kelininkai įspėja, kad vairuotojai būtų atidūs keliuose, nors gatvės pabarstytos ir buvo prižiūrimos visą naktį, tačiau eismo sąlygos išlieka sudėtingos. Tikimasi, kad kelių sąlygos pagerės per artimiausias 4 valandas“, – tvirtina savivaldybė, nors visi važiavę sostinės gatvėmis trečiadienio rytą galėtų pasakyti kitaip.

Apie 10 valandą tarnybos Vilniaus gatves valė ir barstė 3 kartą. Skaičiuojama, kad jau išbarstyta 462 t druskų bei 216 t smėlio-druskos mišinio. Sostinės keliuose šiuo metu dirba 47 transporto priemonės, iš jų – 33 šlapių druskų barstytuvų.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Užpustytos ir slidžios Vilniaus gatvės
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Užpustytos ir slidžios Vilniaus gatvės

Iš viso Vilniaus kelininkai sandėliuose yra sukaupę 6,2 tūkst. t druskos,  15 tūkst. kub. m druskos ir smėlio mišinio. 

Žiemą sostinėje yra barstomos ir valomos 527 gatvės: šlapiomis druskomis barstoma 298 gatvės, smėlio-druskos mišiniu 165 gatvių, o druskomis 64 gatvės. Sostinės gatvės valomos ir barstomos pagal Vilniaus Gedimino technikos universiteto parengtas Vilniaus miesto gatvių priežiūros žiemą rekomendacijas.

Trečiadienio rytą didžiojoje Lietuvos teritorijoje pusto, todėl eismo sąlygos yra itin sudėtingos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius