Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmonių pilietiškumas Vilniaus aplinkkelyje padėjo išvengti eismo nelaimės

Viduryje gatvės įlūžę šulinių kanalizacijos dangčiai neretai atneša nelaimių: į atvirą šulinį įsmukus automobilio ratui, nuostolių išvengti nepavyktų. Vos prieš metus atidarytame Vilniaus aplinkkelyje vienas pirmoje eismo juostoje esantis šulinio dangtis sausio antroje pusėje dingo – daugiau nei parą judriausia Vilniaus gatvė, kurioje leistinas greitis – 80 km/val., prabuvo su atidarytu kanalizacijos šuliniu.
Įlūžęs šulinio liukas Vilniaus aplinkkelyje
Įlūžęs šulinio liukas Vilniaus aplinkkelyje
Temos: 1 Vilnius

Šulinio liukų tiekėjos, atsakingos už šį dangtį, UAB „Ginmika“ direktorius Gintaras Mikna teigė, kad šis atvejis Vilniuje jiems žinomas. Sausio 23 dieną šioje vietoje šulinio dangtis buvo pavogtas, o sausio 27-ą, kurią nuotraukose ir užfiksavo 15min.lt skaitytojas, buvo nuimtas: „Dangtis nesulūžęs, tiesiog nuimtas, matyt, vyko darbai. Šį sausio 23-ią pavogtą dangtį „Grindai“ pristatėme nemokamai“, – teigė G.Mikna.

Jis tikino, kad pasitaikius brokuotam šulinio liukui ir šiam įlūžus, įmonė prisiimtų visą atsakomybę, o nutikus eismo įvykiui, nuostolius apmokėtų draudimas.

15min.lt skaitytojo nuotr./Vilniaus aplinkkelyje įlūžęs šulinio dangtis
15min.lt skaitytojo nuotr./Vilniaus aplinkkelyje įlūžęs šulinio dangtis

„Mes atsakingi už juos. Jeigu „Grinda“ mums praneša apie įvykį, nemokamai tvarkom – garantiją 10 metų duodam“, – sakė įmonės vadovas.

G.Mikna neslėpė, kad dangčių vagysčių įmanoma išvengti montuojant užraktus ant šulinių dangčių, tačiau pagal Lietuvoje galiojančius standartus to daryti negalima.

Prie šulinio kone iškart po jo dingimo buvo pastatytas įspėjamasis ženklas, o praėjus daugiau nei parai kanalizacijos šulinys jau buvo uždengtas. Tai jau ne pirmas toks atvejis Lietuvoje, kai šulinio liukas įlūžta arba būna pavogtas, tačiau nelaimės išvengti įmanoma tik apie tokiu įvykius greitai pranešant juos pamačiusiems žmonėms.

„Įspėjamųjų ženklų iš karto nepastatysi. Kol informacija iki mūsų atkeliauja, kol nuvažiuojam, užtrunka. Jeigu informacijos neturėjom, tai iš kur mes pastatysim ženklą?“, – retoriškai klausė už Vilniaus gatvių priežiūrą atsakingos įmonės „Grinda“ dispečerinės tarnybos vadovas Rimantas Vizbaras.

Specialistas teigė, kad gavus pranešimą, įspėjamieji ženklai pastatomi per 10-15 minučių – tiek laiko užtenka specialiosioms tarnyboms sureaguoti ir nuvykti į vietą.

„Priežastys gali būti dviejų rūšių: gali būti nekokybiškas tas šulinys, jie kartais būna nekokybiški ir lūžta. O toliau, sunkiasvorės mašinos, eksploatacija. Gali būti visokios priežastys, bet daugumoj tai nekokybiškas dangtis“, – priežastis, dėl ko šulinio liukas gali įlūžti, dėstė „Grinda“ atstovas.

Prieš kiek daugiau nei metus šulinio dangtis judrioje vietoje lūžo Panevėžyje – tuomet liukas lūžo pusiau ir Beržų gatvės antroje eismo juostoje liko atviras šulinys, tačiau žmonės specialiosioms tarnyboms apie tai pranešė operatyviai ir padėjo išvengti nelaimės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius