-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dviejų motokroso čempionų akistata Lietuvos „Cross Country“ čempionato etape

Rugsėjo 18 dieną greta Zoknių karinio aerodromo įsikūrusioje trasoje vyko Lietuvos „Cross Country“ čempionato trečiasis etapas. 8 km ilgio trasoje, priklausomai nuo klasės, atletai varžėsi valandą, pusantros arba suko ratus trasa net dvi valandas. Varžybose dalyvavo 117 motociklininkų ir 20 keturratininkų, rašoma pranešime.
Lietuvos „Cross Country“ čempionato etapas Zokniuose
Lietuvos „Cross Country“ čempionato etapas Zokniuose / Armando Knezio nuotr.

Akmenuotoje ir labai greitoje Zoknių trasoje įvyko dviejų Lietuvos motokroso čempionų akistata. Prie starto linijos stojo šių metų motokroso čempiono titulą iškovojęs Nerimantas Jucius ir po pavasarį patirtos traumos sugrįžęs 2020 metų čempionas Domantas Jazdauskas.

Intriguojančios motociklininkų kovos

Pastarasis dalyvauti varžybose ryžosi vos ne paskutinę akimirką. Dėl pavasarį patirtų sužalojimų, kai lūžo raktikaulis ir šonkauliai, Domantas Jazdauskas neketino startuoti šių metų sezono varžybose. Tačiau prieš startą kalbintas sportininkas paatviravo, kad pertrauka be varžybų buvo ilga, todėl susigundė noru save išbandyti varžybose dar šiemet. Tiesa, Domantas Jazdauskas varžėsi „Open“, o Nerimantas Jucius „Enduro“ klasėse. Po trijų etapų Nerimantas Jucius yra lyderis savo klasėje bei įtikinama taškų persvara lenkia antroje vietoje važiuojantį Džiugą Kazakevičių.

Lygiai 11 valandą, nuaidėjus starto šūviui, sportininkai pajudėjo į 8 kilometrų ilgio trasą. Visų nuostabai į pirmąjį posūkį pirmas įvažiavo Domantas Jazdauskas. Tarp lyderių užvirė atkakli kova dėl pozicijų: Domantas Jazdauskas ir Nerimantas Jucius jau po pirmojo rato įgijo įtikinamą persvarą prieš varžovus. Įveikus pirmuosius ratus sportininkus, skyrė vos sekundės dalys. Bet Nerimantas Jucius staiga padarė nedidelę klaidą ir buvo priverstas kelti motociklą iš puraus smėlio posūkyje. Pasinaudojęs varžovo klaida, Domantas Jazdauskas gerokai atitrūko.

Dviejų valandų dvikovoje varžovai kovojo skirtinga technika. Domantas Jazdauskas „Open“ klasėje varžėsi krosiniu motociklu ir turėjo net du kartus stoti pildytis degalų. Nerimantas Jucius, važiuojantis „Enduro“ klasėje, lenktyniavo enduro tipo motociklu su didesniu degalų baku ir turėjo stoti tik vieną kartą. Tad teoriškai laikas sugaištas sustojimams turėjo spręsti varžybų nugalėtojo absoliučioje įskaitoje likimą.

Dvikova baigėsi Domanto Jazdausko naudai. Kalbintas finiše absoliučios įskaitos ir „Open“ klasės nugalėtojas neslėpė džiaugsmo, kad pavyko iškovoti pergalę pirmose varžybose po ilgos pertraukos. Antrasis finišavęs Nerimantas Jucius taip pat buvo patenkintas rezultatu, kurį pavyko pasiekti. Nors ir nepavijo Domanto, Nerimantas stengėsi išlaikyti lyderio poziciją „Enduro klasėje bei tausojo jėgas po patirtos rankos traumos. Tačiau klastingoje Zoknių trasoje būtent jam šeštadienio varžybose pavyko užfiksuoti greičiausiai įveikto rato laiką. Trečiasis finišą pasiekė Džiugas Kazakevičius (antra vieta „Enduro“ klasėje), iš karto už jo finišo liniją kirto Rytis Garbačiauskas (trečia vieta „Enduro“ klasėje).

Keturračių kovos

Po motociklų į startą stojo keturračius vairuojantys sportininkai „Quad Open“ ir „ATV“ klasėse. „Quad Open“ klasėje po įtemptos kovos pergalę šventė 2020 m. čempionas Aivis Graudinš. Tiesa, jam septintajame rate pirštinę metė Renatas Jegorovas, išsiveržęs į pirmąją poziciją. Deja, ja džiaugtis teko vos vieną ratą, kai Aivis Graudinš aštuntajame rate vėl atsikovojo lyderio poziciją.

Tačiau tuo Renato Jegorovo problemos nesibaigė. Po varžybų jis buvo diskvalifikuotas už neleistiną trasos kirtimą priešpaskutiniame varžybų rate ir prarado antrąją vietą. Netikėtumą pateikė „ATV“ klasės dalyvis Marius Kvetkauskas. Startavęs paskutis, jis jau antrame rate išsiveržė į klasės lyderius ir iškovojo savo pirmąją pergalę Lietuvos Cross Country čempionate.

Kitas etapas vyks rugsėjo 26 dieną Kupiškio rajone, Uoginių trasoje.

„Cross Country“ etapo rezultatai klasėse:

Enduro: 1. Nerimantas Jucius. 2. Džiugas Kazakevičius. 3. Rytis Garbačiauskas.
Open: 1.Domantas Jazdauskas. 2. Liutauras Maciulevičius. 3. Mindaugas Daugėla.
E1: 1.Gustas Martinkėnas. 2. Antanas Lučinskas. 3. Kornelijus Gertas.
85cc: 1. Domas Butkus. 2. Domas Petrauskas. 3. Emilis Marcinonis.
E14+: 1. Gytis Martinaitis. 2. Kasparas Jančys. 3. Arminas Kaškonas.
C1: 1. Martynas Čemerys. 2. Justinas Maniokas. 3. Eimantas Survila.
C: 1. Augustinas Barkus. 2. Lukas Vasiliauskas. 3. Justinas Juškevičius.
M: 1. Saimonas Vespenderis. 2. Karolis Varnauskas. 3. Tomas Budrys.
E40+: 1. Viktoras Majys. 2. Mindaugas Kaškonas. 3. Danielius Žostautas.
E50+: 1. Uldis Veidenieks. 2. Kęstutis Gurčinas. 3. Ernestas Paukštis.
Keturračiai (Open): 1. Aivis Graudinš. 2. Evaldas Bujanauskas. 3. Nerijus Moisas.
Keturračiai (ATV): 1. Marius Kvetkauskas. 2. Povilas Ignatavičius. 3. Nerijus Grabliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius