Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Ką neregių akcijoje „Mane veža“ veikė ralio čempionas Vaidotas Žala?

Ketvirtą kartą visoje Lietuvoje surengta bendra motociklininkų ir neregių kelionė „Mane veža“ dėl koronaviruso sukeltos sumaišties buvo kiek kuklesnė nei planuota. Tačiau net susibūrę mažesnėmis grupėmis akcijos dalyviai sukūrė fantastišką šventę, rašoma pranešime.
Ketvirtoji akcija „Mane veža“
Ketvirtoji akcija „Mane veža“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tarp 150 užsiregistravusių dalyvių bemaž trečdaliui toks žingsnis iš už savo komforto zonos, pergalė prieš baimės ir nežinią buvo pirmoji. Vyriausia keleivė – Kupiškyje gyvenanti 75-ių dama Janina, o solidžiausią stažą turintis pilotas – 46 metus motociklą vairuojantis džentelmenas Artūras.

Didžiausias šiųmetės „Mane veža“ siurprizas – Vaidotas Žala, kurį, kad ir kaip neįtikėtinai tai skambėtų, kuo puikiausiai žino dalis neregių. Vos tik motociklų kavalkada kelioms minutėms stabtelėjo atokvėpio sostinės pakraštyje, Vaidą užgriuvo klausimų lavina, kaip seniai jis vairuoja motociklą (beje, greičiausias Lietuvos ralio pilotas tai daro ilgiau nei draugauja su sportiniais automobiliais), ar nesiruošia su tokia technika šturmuoti Dakaro, kuo skiriasi lenktynės Pietų Amerikoje ir Saudo Arabijoje, ar labai jaudinasi prieš startus, kiek padangų reikia vienam maratonui, kokių kurioziškiausių nuotykių patyrė ir t. t.

Tačiau ir tai dar ne viskas. Beveik 300 kilometrų kelią į Vilnių iš Telšių „pasimatuoti“ šios akcijos sukorė Darius Rekašius, motociklininkų bendruomenėje pagarsėjęs kaip auksarankis meistras ir itin nuotaikingų vaizdo siužetų kūrėjas Moto Guris, vos tik nusiėmė šalmą Katedros aikštėje išvydo pasisveikinimui tiesiamą gerbėjo ranką.

Pats Darius, atgavęs amą po tokių sutiktuvių, prisipažino kur kas labiau nustebęs dėl šypsenų kiekio, kurį išvydo tarp pasaulį tik baltųjų lazdelių pagalba „matančių“ keleivių ir euforijos, kuria jie spinduliavo po pirmųjų keliasdešimties kilometrų kelionės. Išsukus iš miesto jie kilstelėdavo šalmų veido skydelius, kad tik galėtų įkvėpti daugiau laisvės, lyg sparnus tiesė į šalis rankas, o šį vaizdą matantiems generavo laviną sunkiai žodžiais nusakomų emocijų. Prie bendro pietų stalo ypatingieji keleiviai prisipažino spėję pamiršti kokio gerumo tai jausmas, o pilotai – kiek pozityvo įmanoma sukurti tokiais paprastais būdais.

Oficialiais duomenimis, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungoje (LASS) yra apie 6000 narių. Spėjama, kad regėjimo negalią turinčių žmonių mūsų šalyje yra antra tiek, tad tikimasi, kad ateityje tokia iniciatyva išaugs į dar didesnio masto akciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius