Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdą garsinantis motociklininkų klubas „ATV Monstrai“ tapo komanda čempione

Jau gerą dešimtmetį Klaipėdoje motociklų sportą garsina vis gausėjantis klubas „ATV Monstrai“, šiais metais galintis pasigirti ne tik istoriniais pasiekimais ar gausiu klubo narių skaičiumi, bet ir komandos čempionės titulu. Šį vardą atnešė Lietuvos plento žiedinėse lenktynėse klubą atstovavę sportininkai, pasiekę pergalių ne tik čia, bet ir už šalies ribų: Lenkijoje, Estijoje ar net Slovakijoje.
Tadas Paulikas
Tadas Paulikas / ATV Monstrai nuotr.

Nors klubo veikla prasidėjo keturračių lenktynėmis, vis daugiau narių ratus suka žiedinėms lenktynėms skirtose trasose, ginkluoti motociklais. Kaip teigia patys KMK „ATV Monstrai“ atstovai, džiugina ne tik vis didėjantis klubo narių skaičius, bet ir motociklų mėgėjų sąmoningumas.

„Šis sezonas mums buvo ypatingas. Ne tik pasiektų pergalių, bet ir klubo narių skaičiumi. Turime kuo didžiuotis garsindami ne tik motociklų sportą, bet ir Klaipėdos miestą Lietuvoje ir už jos ribų. Šiemet sezonas mums buvo dėkingas sportininkais: jų turėjome net 16, tai – pats geriausias sezonas. Žinoma, ne skaičius esmė ir net ne pergalės – kuo daugiau motociklų sporto mėgėjų prisijungia prie klubų veiklos, tuo ramiau gatvėse, o gretos gausėja trasose“, – pasakojo „ATV Monstrai“ klubo atstovas Tadas Paulikas.

ATV Monstrai nuotr./ATV Monstrai
ATV Monstrai nuotr./ATV Monstrai

Kalbėdamas apie kitus sezonus, klubo atstovas neslapukauja: „Norisi pritraukti kuo daugiau naujų narių, kad jie galėtų patirti tą tikrąjį adrenalino antplūdį lakstydami ne gatvėse, o tam skirtose trasose. Tam ir formuojama motociklų kultūra, infrastruktūra, kad nereiktų baimintis automobilių ar tuo labiau pėsčiųjų – tada motociklų sporto mėgėjai ir gali atsipalaiduoti. Žinoma, norisi neprarasti rimtų klubo pozicijų ir toliau garsinti Klaipėdos vardą ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų, siekiant vis aukštesnių prizinių vietų”, – mintimis apie būsimą sezoną dalinosi komandos atstovas Tadas Paulikas.

Treniruotės ir varžybos padeda augti kaip žmogui

Kol didžioji visuomenės dalis smerkia adrenalino fanatikus, KMK „ATV Monstrai“ miesto bei Lietuvos vardą garsinantis ir skirtingas disciplinas išbandęs Mindaugas Nemunis pasakoja, kad tik treniruotės ir varžybos trasose augina sportininkus ir adrenalino fanatikus būti kur kas sąmoningesniais. „Pradžioje buvo motoroleriai, jau 2014 metais persėdau ant motociklo. Žinoma, kad patirtis prieš tai padėjo: važiuoju kur kas drąsiau, nei kiti naujokai. Šiais metais jau startavau „Superbike“ įskaitoje, taip tik įgyvendindamas savo tikslus. Niekas nesako, kad bus lengva, bet svarbu treniruotis ir stengtis, ką man ir parodė motosportas. Dabar į gatvę išvažiuoju kur kas ramiau, nes savo adrenaliną palieku trasoje.

Mindaugas Nemunis
Mindaugas Nemunis

Dalyvavimas motorolerių lenktynėse prieš tai išmokė savotiško „naglumo“ trasoje, kurį dabar galiu realizuoti siekdamas pergalių. Gaila, kad treniruočių metu patirta trauma neleido siekti tikslų sezono pradžioje, bet niekada nebuvo abejonės, kad važiuosiu toliau“ – apie savo sezoną pasakojo Mindaugas Nemunis, „Superbike“ įskaitoje iškovojęs antrąją vietą.

„Motociklų sportas be galo įvairus. Dabar prisijungiau prie „Motobolo“ komandos, kas ne tik padėjo atrasti naujų motociklo valdymo technikų, bet ir suteikė praktikos žiedinėse plento lenktynėse. Esu dėkingas savo komandai. Nors ir siekiant pergalių šį sezoną, ar galvojant apie sezonus ateity, pagrindiniai konkurentai – mano klubo nariai, tai tik džiugina. Tiek konkuruojam, tiek augam ar treniruojamės kartu, galiausiai, galime savo progresą pamatuoti trasoje“ – pasakojo M.Nemunis.

„Naujas motociklas buvo ir naujas iššūkis su savais kaprizais ir gedimais, prie kurių šalinimo prisidėjo ir ta pati mūsų komanda“ – juokėsi KMK „ATV Monstai“ komandos atstovas.

Motosportas – tai sunkiai išgydoma liga

ATV Monstrai nuotr./Audrius Žukaitis
ATV Monstrai nuotr./Audrius Žukaitis

Kaip teigia šiam Klaipėdos motociklų klubui vadovaujantis A.Žukaitis, motosportas – tai sunkiai išgydoma liga, kuria jis pats serga jau 10 metų. „Per tuos metus dalyvavau ir keturračių motokroso varžybose, ir plento žiedo lenktynėse kur kas greitesniu motociklu. Toks adrenalinu persotintas sportas ne tik pakrauna pačius sportininkus, bet ir padeda ugdyti atkaklumą ir formuoja kiek kitokį charakterį, kitaip leidžia vertinti skirtingas rizikas gyvenime“. – mintimis apie motociklų sporto naudą sau ir kitiems dalinosi A.Žukaitis.

„Mūsų Klaipėdos motociklų klubas „ATV Monstrai“ susiformavo tam, kad galėtume padėti sportininkams tiek tobulėti, tiek išgauti iš sporto maksimumą. Suvienijome bendraminčius, padedame vienas kitam tobulėti, palaikome klubo narius. Ypatingai daug dėmesio norisi skirti naujokams, tad dalinamės savo patirtimi tiek sporto, tiek technikos klausimais bei padedame išvengti klaidų, kurias per savo karjerą padarėme patys. Kaip klubo vadovas, aš labai didžiuojuosi šuo sezonu ir tuo, kad mes tapome plento žiedo komanda čempione. Ypač žinant, kad šio titulo siekė 7 klubai, dar labiau norisi pasidžiaugti klubo narių pasiekimais. Belieka geriausių titulą išlaikyti ir kitąmet“, – apie KMK „ATV Monstrai“ pasiekimus pasakojo klubo vadovas.

Paklaustas apie savo paties sportinę karjerą, A.Žukaitis džiaugėsi šį sezoną galėjęs prisidėti prie ilgo komandos pasiekimų sąrašo: „Asmeniškai man šis sezonas buvo geriausias per visą sportinės karjeros laiką: iškovojau Lietuvos čempiono titulą „B1000“ klasėje ir tapau nugalėtoju „Baltic Rookie Cup“ „1000cc“ įskaitoje. Sezono metu, iškovojau pergales Estijos, Lenkijos ir Slovakijos trasose. Kaip visad, esu labai dėkingas klubo nariams ir rėmėjams už pagalbą ir palaikymą viso sezono metu“.

KMK „ATV Monstrai“ kviečia prisijungti

Nors, pačių klubo atstovų teigimu, jų narių skaičius – visai nemažas, tai turėtų kitus sportininkus ne išsigąsti, o paskatinti jungtis į klubo narių gretas.

„Kitą sezoną ruošiamės rimtai ieškoti ne tik naujų partnerių ir rėmėjų, bet ir užsiimsime technikos tobulinimu ir, be jokios abejonės, lauksime naujų narių, norinčių jungtis į mūsų komandą. Kviečiame Klaipėdiečius ir ne tik juos prisijungti prie mūšų klubo veiklos, nelakstyti gatvėse, kur labai pavojinga, o pasirinkti tam skirtas trasas. Štai ten ir reiktų ir įmanoma parodyti savo sugebėjimus, negalvojant, kad tave gali nutrenkti automobilis ar sužalosi einančius pėsčiuosius. Iš patirties galiu sakyti, kad komandoje augti ir tobulėti – kur kas lengviau.“ – kviesdamas jungtis prie KMK „ATV Monstrai“ pasakojo jo vadovas Audrius Žukaitis.

Šio sezono visų disciplinų motociklų sporto geriausieji bus apdovanoti šeštadienį Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius