Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pašėlęs motociklininkų trečiadienis – nemokama „Yamaha MT“ testų diena

Trečiadienį, gegužės 25–ąją, Vilniuje motociklų „Yamaha“ gerbėjų ir visos motociklų bendruomenės laukia ypatinga patirtis – į Vilniuje įsikūrusį „Yamatecha“ saloną užsuko po Europą keliaujantis „Yamaha MT Tour“ sunkvežimis.
„Yamaha MT“
„Yamaha MT“ / Yamaha nuotr.

Nuo 10 iki 19 valandos norintys gali išbandyti visus „Yamaha“ MT serijos motociklus. Nuo pačio mažiausio, tinkančio pradedantiesiems motociklininkams, MT-125 iki galingiausio MT-10, kurio galios užtaisas nustebins ne vieną dviratės technikos gerbėją, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Yamatechos“ vadovas Mantas Rimeikis žada, kad bandymams bus paruoštas net 21 motociklas, o jokios išankstinės registracijos nereikia. „Tereikės turėti vairuotojo pažymėjimą, įrodantį, kad asmuo gali vairuoti motociklą, o po pernai įsigaliojusių pakeitimų, tam, kad išbandytumėte 125 kub.cm variklį turinčius motociklus, pakaks ir B kategorijos vairuotojo pažymėjimo, su atitinkamu kodu leidžiančiu vairuoti lengvąjį motociklą“, – tvirtino „Yamaha MT Tour“ organizatorius Lietuvoje. Nebe pirmą kartą į Lietuvą atkeliaujančio „MT Tour“ sunkvežimio puošmena naujausio modelio „Yamaha MT10 SP“. „Tai pats galingiausias ir naujausių Japonijos inžinierių technologijų pilnas motociklas“, – pabrėžė M. Rimeikis.

Gausus motociklų kiekis kiekvienam norinčiam leis pajusti skirtumus tarp skirtingų galingumų ir komplektacijų motociklų. „Ne kartą teko susidurti su situacija, kuomet į saloną atkeliavęs klientas tvirtina norintis įsigyti galingiausią motociklų gamos versiją, tačiau išbandęs mažiau galingus, supranta, kad jam silpnesnio motociklo dovanojamos galios ir emocijų visiškai pakanka, o ypač tai pasakytina apie 7 modelių MT gamą, kurios net ir ne patys galingiausi modeliai sužavi skirtingų poreikių motociklininkus“, – įsitikinęs M.Rimeikis.

Jau aštuonerius metus, nuo tada, kai buvo pristatytas pirmasis „Yamaha MT–09“. MT modelių linija „Yamaha“ gamoje yra tarytum wasabi šalia lietuvių pamėgtų sušių – jie patys aštriausi, greitos ir agresyvios technikos įspūdį kuriantys ne tik dėl pasirinktos dizaino krypties, bet ir dėl savo techninių savybių. Ne veltui MT šifruojama, kaip „Master of torque“ – „Sukimo momento meistras“.

MT serijos kūrėjai tikina, kad Japoniją visi įsivaizduoja, kaip ramią, nugludintą visuomenę, kurioje viskas teka ramia vaga – čia nėra nieko pernelyg išsišokančio, tačiau kartu yra ir daug subkultūros, kurioje MT serijos dizaineriai bei inžinieriai ir sėmėsi įkvėpimo. Kaip sako jie patys, „iš tos Japonijos pusės, kuri dažniausiai lieka šešėlyje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius