Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 18

„General Motors“: 2020 metais jau turėsime automobilius, kuriems nereikės vairuotojo

Didžiausias Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) automobilių gamintojų koncernas „General Motors“ (GM) teigia, kad jau už mažiau nei dešimtmečio jie pristatys automobilius, kurie galės važiuoti be vairuotojo įsikišimo.
Vairuotojo nereikalaujantys automobiliai
Vairuotojo nereikalaujantys automobiliai / GM nuotr.

Kol vieni rūpinasi elektromobilių gamyba ir Ozono sluoksnio išsaugojimu, GM suka kita linkme – patogumo vairuotojams link.

Praėjusią savaitę pristatytas „Chevrolet EN-V“ konceptas jau gali stovėjimo aikštelėje be vairuotojo pagalbos įvažiuoti į stovėjimo vietą, o po to pats nuvažiuoti iki vairuotojo vien išmaniojo telefono komanda.

GM vystymo tyrimų viceprezidentas Alanas Taubas teigia, kad tokie automobiliai yra kur kas arčiau mūsų, negu galime įsivaizduoti. Ir kad jau po keliolikos metų nereikės stebėtis prasilenkus su automobiliu, kuriame žmonės sėdės tik ant galinės sėdynės.

„GPS prietaisai, įvairių tipų radarai, esantys mieste, kituose automobiliuose įmontuoti jutikliai leis kompiuterizuoti vairavimą. Nors vis dar atrodo kaip utopija, tai – netolima ateitis,“ – teigia A.Taubas.

„Jau dabar turime nemažai technologijų, galinčių dalinai kompensuoti vairuotojo darbą, – teigia jis. – Tačiau ne paslaptis, kad daugiausia dėmesio bandydami naujas technologijas skiriame saugumui. Sunku įsivaizduoti, kokios būtų pasekmės, jeigu automobilis, automatiškai važiuodamas į stovėjimo vietą ar manevruodamas mieste, sukeltų avariją.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius