-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Agresyvus BMW vairuotojas norėjo parodyti, kur vėžiai žiemoja, bet gavo baudą

Agresyvus BMW vairuotojas sugadino kelionę dviem greitkeliu važiavusiems jaunuoliams. Kelių erelis su BMW buvo nepatenkintas tuo, kad jaunuoliai važiavo leistinu greičiu, todėl kelyje pradėjo elgtis agresyviai. Tiesa, visai neseniai agresiją kelyje demonstravęs vairuotojas sulaukė griežtos bausmės.
Kelių erelis su BMW
Kelių erelis su BMW / Stopkadras

Žinomi Lietuvos vairavimo instruktoriai dažnai pabrėžia, kad mokyti ar auklėti kitų vairuotojų kelyje nederėtų. Tai – policijos darbas. Kaip yra sakęs vairavimo pedagogas Artūras Pakėnas, kiekvieno eismo dalyvio tikslas – įsilieti į eismą. T.y. prisitaikyti prie jo, o ne kurti savas taisykles ir kelti chaosą.

Tačiau šiame epizode nutiko visai kitaip. BMW vairuotojas ne tik norėjo „pamokyti“ važiuoti, bet ir kėlė avarines situacijas, blokuodamas pagal KET važiavusius jaunuolius.

140 km/val. kelių ereliui – per mažai

Pasak Lenkijos žiniasklaidos, incidentas įvyko 2022 metų liepos 20 dieną. Vaizdo įraše matyti, kaip jaunuoliai 140 km/val. greičiu lenkia kitą automobilį su priekaba (tai yra leistinas greitis automagistralėje). Staiga jaunuoliai pastebėjo iš paskos važiuojantį mėlyną BMW.

Matyt, BMW vairuotojui 140 km/val. greitis nebuvo pakankamai didelis, todėl jis ėmė spausti, agresyviai elgėsi. Iš pradžių jis greitai juos aplenkė, o paskui ėmė lėtinti greitį prieš aplenktą automobilį. BMW vairuotojas, bandydamas priversti jaunuolius sustoti, pradėjo rodyti posūkį į dešinę. Tačiau jaunuoliai nestojo.

Po to BMW ėmė blokuoti eismą ir trukdyti jaunuoliams lenkti. Vaizdo įraše matosi, kad BMW vairuotojas važiuoja šalia ir, regis, nori parodyti kažkokį gestą (veidas uždengtas – red. past.). Tada BMW vėl juos aplenkia ir bando sustabdyti.

Kai tai nepavyko, BMW pradėjo tyčia važiuoti 60 km/val. greičiu ir tyčia trikdė eismą. Jaunuoliai nurodė, kad BMW jiems trukdė vairuoti ir važiavo iš paskos apie 35 minutes.

VIDEO: Próba zatrzymania na autostradzie A1.

Jauna pora kreipėsi į policiją su pareiškimu. Teisėsaugos institucijos nusprendė, kad BMW vairuotojas turi būti nubaustas. Policija teismo prašė BMW vairuotojui skirti 5000 zlotų (apie 1080 eurų) baudą ir šešiems mėnesiams uždrausti vairuoti.

Tačiau agresyviai nusiteikusiam BMW vairuotojui teismas skyrė 10 000 zlotų (apie 2160 eurų) baudą ir aštuoniems mėnesiams uždraudė vairuoti automobilį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius