Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 08 /16:08

Alytus tapo vairuotojų pragaru: slidžiose gatvėse – chaosas ir avarijos

Alytiškiai vairuotojai laiškuose 15min redakcijai rašo: jei tik galite, aplenkite Alytų, nevažiuokite per Dzūkijos sostinę. Ir siunčia nuotraukas iliustruodami, kaip atrodo slidžios gatvės.
Slidžios Alytaus gatvės
Slidžios Alytaus gatvės / „Alytaus gido“ nuotr.

Savivaldybės atstovai žiniasklaidai aiškina, kad, atšalus iki -10 ir daugiau, druska nebetirpdo ledo. Todėl, pasak skaitytojų, padėtis darosi beviltiška: vairuotojai nervinasi ir slidinėja, o savivaldybė ramina ir žada, kad daroma viskas, kas įmanoma ir kad viskas bus gerai.

Alytus plius nuotr./Slidžios Alytaus gatvės
Alytaus naujienų nuotr./Slidžios Alytaus gatvės

Tačiau gerai nėra. Štai vien penktadienį Dzūkijos sostinėje įvyko virtinė avarijų dėl slidaus kelio. Pulko, Ulonų ir Santaikos gatvių sankryžoje Rusijos piliečio vairuojamas vilkikas trenkėsi į priekyje stovėjusį „Renault“. Ši avarija ilgam užblokavo eismą. Kai kurie vairuotojai spūstis aplenkdavo važiuodami šaligatviais. Tai – ne vienintelė tokio pobūdžio avarija – nuo Alytaus-Seirijų-Simno žiedinės sankryžos nuslydo kitas vilkikas.

Žurnalistikos studentų nuotr. /Topolių Jaunimo gatvės sankryža
Žurnalistikos studentų nuotr. /Topolių Jaunimo gatvės sankryža

Nors gat­ves pri­žiū­rin­ti įmo­nė „Ra­gu­vi­lė“ dir­bo vi­su pa­jė­gu­mu ir gat­vės bu­vo bars­to­mos nuo­lat, pa­dė­tis ga­na il­gai bu­vo keb­li. San­tai­kos gat­vė­je eis­mą trik­dė ne­ga­lin­čių į kal­ną už­va­žiuo­ti vil­ki­kų ei­lė, dėl sli­daus ke­lio į grio­vį bu­vo įlė­kęs leng­va­sis au­to­mo­bi­lis. Šio­je mies­to da­ly­je eis­mą te­ko re­gu­liuo­ti po­li­ci­jai, rašo „Alytaus naujienos“.

Skaitytojas: trijų vilkikų avarija

Su 15min sekmadienį susisiekė skaitytojas Gediminas M., kuris teigia, kad šeštadienį Alytaus raj., Luksnėnuose dėl ypatingai slidaus kelio susidūrė 3 vilkikai ir lengvasis automobilis.

„Eismą reguliavo policija, buvo užtvertas kelias, dėl slidžios dangos vos žmonės nežuvo“, – rašo skaitytojas.

Skaitytojų nuotr. /Tvirtovės gatvė sankryža su Skardžio gatve
Skaitytojų nuotr. /Tvirtovės gatvė sankryža su Skardžio gatve

Yra ir neišvažiuojamų kelių

Anot UAB „Dau­ges­ta“, pri­žiū­rin­čios Aly­taus ra­jo­no ke­lius, di­rek­to­riaus Alek­sandr Ria­bi­nin, be­ne gau­siau­siai pri­sni­go Aly­taus, Mi­ros­la­vo, Alo­vės ir Pi­va­šiū­nų se­niū­ni­jo­se, Sim­no ir Kro­kia­lau­kio – ma­žiau­siai. Va­kar ke­liuo­se dir­bo 2 trak­to­riai, 1 au­to­mo­bi­lis su va­ly­mo įran­ga ir 5 grei­de­riai. Ta­čiau ir to­kios pa­jė­gos ne­įsten­gė iš kar­to nu­va­ly­ti vi­sų ke­lių, kai ku­riems gy­ven­to­jams su­si­sie­kimas bu­vo ap­ri­bo­tas.

Skaitytojų nuotr. /Topolių gatvė, perėja, ties Trimis ugdymo įstagomis
Skaitytojų nuotr. /Topolių gatvė, perėja ties trimis ugdymo įstagomis

„Se­niū­ni­jo­je yra ne­iš­va­žiuo­ja­mų ke­lių. Kai ku­riuos nu­va­lė ket­vir­ta­die­nį, bet nak­tį vėl už­pus­tė. Lau­kin­čių ke­lias bu­vo la­biau­siai už­pus­ty­tas. Pa­gal iš gy­ven­to­jų gau­tą in­for­ma­ci­ją, už­pus­ty­ta apie pu­sė se­niū­ni­jai pri­klau­san­čių ke­lių.

Dėl pri­spaus­to snie­go net ir nu­va­ly­ti ke­liai sli­dūs, to­dėl vai­ruo­to­jai, no­rė­da­mi sėk­min­gai pa­siek­ti ke­lio­nės tiks­lą, tu­ri rink­tis sau­gų grei­tį. Snie­gas ir šal­tis pri­da­rė pro­ble­mų, ta­čiau, jei tik to­kios bū­tų, tai gy­ven­ti bū­tų ga­li­ma“, – op­ti­mis­tiš­kai kal­bė­jo Mi­ros­la­vo se­niū­nas Vy­tau­tas Sin­ke­vi­čius.

Aly­taus se­niū­no Vis­val­do Dum­bliaus­ko tei­gi­mu, ne­iš­va­žiuo­ja­mų ke­lių bu­vo Li­kiš­kė­lių, Mar­ga­ra­vos ir Rut­kos kai­muo­se. Sun­kiai iš­va­žiuo­ja­mų – Ka­niū­kuo­se, Ja­ciuns­kuo­se, Na­vic­kuo­se.

VIDEO: Santaikos gatvė - iššūkis „fūroms"

„Ke­liai va­lo­mi ir bars­to­mi pa­gal po­rei­kį. Ša­li­ke­lė­se su­pil­tos smė­lio ir drus­kos mi­ši­nio krū­vos, tad ga­li­me sli­des­nius ruo­žus pa­si­bars­ty­ti ir pa­tys, be ke­li­nin­kų pa­gal­bos“, – tei­gė V.Dum­bliaus­kas.

„Dau­ges­tos“ dar­buo­to­jai ke­le­tą kar­tų bu­vo iš­kvies­ti va­ly­ti ke­lio, kad gy­ven­to­jai ga­lė­tų pa­siek­ti me­di­kus ar su­grįž­ti iš li­go­ni­nės na­mo. Rum­bo­ny­se ke­lią te­ko va­ly­ti dėl lai­do­tu­vių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius