-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar pastebėjote, kad vyksta „nulinės“ greičio tolerancijos akcija?

Prasidėjus mokslo metams šį rugsėjį Vilniuje pradėta vykdyti „nulinės“ greičio tolerancijos akcija didesnių aistrų nesukėlė. Nei kas pastebėjo matuoklius be paliovos blyksint, nei baudomis spėjo pasiskųsti. Kai kurie vairuotojai socialiniuose tinkluose stebėjosi, kad buvo „nufotografuoti“ pavasarinės akcijos metu, bet jokių baudų negavo.

Kaip 15min informavo Lietuvos policijos Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus vyresnioji specialistė Marija Kazanovič, šiais metais, rugsėjo mėn. vykstančios leistino važiavimo greičio kontrolės akcijos metu, per pirmąją šios akcijos vykdymo savaitę šalies keliuose buvo užfiksuota apie 10,5 tūkst. leistino greičio viršijimo atvejų.

Kasdien buvo užfiksuota ne mažiau kaip 10 leistino greičio viršijimo atvejų.

Vidutiniškai kasdien buvo užfiksuota ne mažiau kaip 10 leistino greičio viršijimo atvejų.

Anot M.Kazanovič, rugsėjį vykstančios akcijos metu policijos pareigūnai didelę reikšmę suteikia prevenciniam darbui, neviešų kontrolės priemonių organizavimui.

Sumažėjo avaringumas

Leistino greičio kontrolės akcijos metu šalies keliuose avaringumas sumažėjo apie 10 proc., palyginti su tuo pačiu 2015 m. periodu. Per savaitę šalies keliuose įvyko 12 proc. mažiau eismo įvykių, kuriuose buvo sužeisti žmonės, taip pat įvyko 10 proc. mažiau techninių eismo įvykių. Iki šių metų rugsėjo 8 d., palyginti su 2015 m., šalies keliuose žuvo 17,61 proc. mažiau žmonių.

Baudos už greičio viršijimą

Lietuvos kelių policijos tarnyba primena, kad atsakomybė už leistino greičio viršijimą yra numatyta Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 124 straipsnyje.

Nustatyto greičio viršijimas iki 10 kilometrų per valandą – užtraukia įspėjimą

LKPT nuotr./Marija Kazanovič
LKPT nuotr./Marija Kazanovič

vairuotojams.

Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 10, bet ne daugiau kaip 20 kilometrų per valandą – užtraukia baudą vairuotojams nuo 11 iki 28 eurų.

Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 20, bet ne daugiau kaip 30 kilometrų per valandą – užtraukia baudą vairuotojams nuo 28 iki 86 eurų.

Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 30, bet ne daugiau kaip 40 kilometrų per valandą – užtraukia baudą vairuotojams nuo 115 iki 173 eurų, o pradedantiesiems vairuotojams – baudą nuo 115 iki 173 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 3 iki 6 mėn.

Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 40, bet ne daugiau kaip 50 kilometrų per valandą – užtraukia baudą vairuotojams nuo 173 iki 231 euro, o pradedantiesiems vairuotojams – baudą nuo 173 iki 231 euro su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 6 mėn. iki 1 metų.

Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 50 kilometrų per valandą – užtraukia baudą vairuotojams nuo 289 iki 434 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 1 iki 6 mėn., pradedantiesiems vairuotojams – baudą nuo 289 iki 434 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 1 metų iki 1 metų ir 6 mėn. ir vairuotojams, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones, – baudą nuo 434 iki 724 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius