Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atšvaitų dalijimo akcijos metu Panevėžio rajone nubaustas į savo saugumą spjovęs dviratininkas

Vasario 19-ą dieną, trečiadienį VĮ „Panevėžio regiono keliai“ specialistai kartu su Panevėžio apskrities VPK pareigūnais išvyko į Panevėžio rajoną. Čia buvo surengta šviesą atspindinčių priemonių dalijimo akcija.
Akcijos akimirka
Akcijos akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Lietingą ir darganotą vakarą pareigūnai ir saugaus eismo inžinieriai kelionę po rajoną pradėjo nuo Upytės gyvenvietės. Čia sulaukta netikėto rezultato.

Tiek apšviestomis, tiek neapšviestomis gatvėmis miestelėnai vaikščiojo be atšvaitų, o sustabdyti teisinosi pačiais įmantriausiais būdais. Kaip įprasta, dauguma tvirtino, kad atšvaitą turi, tačiau jį paliko namie.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Akcijos akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Akcijos akimirka

Pareigūnai sudrausmino neapšviestuose ruožuose be atšvaito ėjusius pėsčiuosius, o VĮ „Panevėžio regiono keliai“ specialistai pasirūpino, kad likusi Upytės gyventojų kelionė būtų saugi ir įteikė atšvaitus.

Čia pat Upytėje buvo sutiktas ir patruliuojantis policijos ekipažas. Kolegoms pareigūnai perdavė keletą šviesą atspindinčių liemenių ir kitų atšvaitų. Patruliai pažadėjo šias priemones išdalinti gyventojams.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Akcijos akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Akcijos akimirka

Iš Upytės akcijos organizatoriai kelionę tęsė į Ėriškius, tačiau ten gatvėmis vaikštančių gyventojų praktiškai nerado. Čia įteiktas tik vienas atšvaitas. Vėliau nuspręsta vykti į Krekenavą, o pakeliui patikrinti kitas, mažesnes gyvenvietes.

Bevažiuojant į Krekenavą ir buvo užfiksuotas pirmasis grubus pažeidimas, už kurį policijos pareigūnai buvo priversti surašyti protokolą.

Tamsią naktį, tvyrant rūkui ir lyjant lietui, iš darbo namo dviračio pedalus mynė vyriškis. Jis nedėvėjo šviesą atspindinčios liemenės, o priekyje nešvietė baltos spalvos žibintas.

Apie tai, kad kelkraščiu važiuoja dviratininkas, suprasti buvo galima tik iš mirksinčio raudono žibinto dviračio gale. Policijos pareigūnai blaivų dviračio vairuotoją nubaudė. Vyrui buvo padovanota ir čia pat vietoje uždėta šviesą atspindinti liemenė, kad šis neįkliūtų antrą kartą.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Akcijos akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Akcijos akimirka

Pasiekę Krekenavą ir ten išdaliję nemažai atšvaitų bei liemenių, akcijos organizatoriai pasuko į Žibartonius. Ten praleidę dar pusvalandį pareigūnai su saugaus eismo specialistais pasuko Panevėžio link.

Galiausiai buvo sutiktas dar vienas policijos ekipažas, kuriam taip pat perduoti šviesą atspindintys elementai. Pareigūnai šias priemones išdalins pėstiesiems ir dviratininkams.

„Dabar yra tamsus paros metas, o, kaip žinome, tamsiu paros metu įvyksta daugiausia eismo įvykių, kurių metu nukenčia dviratininkai ir pėstieji. Kartu su VĮ „Panevėžio regiono keliai“ nusprendėme vėl surengti priemonę, atšvaitų dalijimo akciją, kurią periodiškai kartu organizuojame jau ne vienerius metus. Kaip matote, šiandien mums sekėsi labai neblogai, nubaudėme tik vieną dviratininką, o išdalijome nemažai atšvaitų ir liemenių. Manau, kad mūsų akcija pavyko. Kaip rodo praktika, dauguma pėsčiųjų vaikšto su atšvaitais. Vieni atšvaitai seni, apsitrynę, kiti – geresni, bet faktas, kad žmonės juos jau naudoja. Baudėme tik vieną pažeidėją. Dviratininką, vairavusį netvarkingą dviratį ir neturėjusį liemenės“, – sakė Panevėžio apskrities VPK Kelių policijos biuro Prevencijos grupės specialistas Erikas Klimas

VIDEO: Atšvaitų dalijimo akcija Panevėžio rajone

VĮ „Panevėžio regiono keliai“ saugaus eismo inžinierius Tomas Žagūnis taip pat patvirtino, kad žmonės atšvaitus vertina ir jų naudą pripažįsta vis labiau, tačiau keliuose dar pasitaiko skaudžių avarijų.

„Kol Lietuvos automobilių kelių direkcija skirs pinigų švietėjiškai veiklai, tol tokias akcijas organizuosime. Šiandien sekėsi neblogai. Nors oras buvo blogas, bet vaikščiojančių tamsiu paros metu ir dviratininkų sutikome nemažai. Deja, ne visi turėjo atšvaitus ar liemenes. Šį kartą pareigūnai buvo atlaidūs, pažeidėjus sudrausmindavo, o mes įteikdavome šviesą atspindinčią priemonę. Žmonės turi suprasti, kad dabar toks metas, kai eismo sąlygos apsunkintos. Pirmadienį, Kupiškio rajone, netoli Skapiškio gyvenvietės taip pat buvo mirtinai sužalotas pėsčiasis, todėl geriau būtų, kad visi savo saugumu pasirūpintų dar iki nelaimės“, – VĮ „Panevėžio regiono keliai“ Saugaus eismo skyriaus inžinierius Tomas Žagūnis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Akcijos akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Akcijos akimirka

Tomas Žagunis taip pat pastebėjo, kad kai kurie gyventojai nešioja tuos pačius atšvaitus, kuriuos prieš kurį laiką jiems padovanojo VĮ „Panevėžio regiono keliai“. Prevencinės akcijos organizatoriai teigia, kad tokios akcijos Panevėžio rajone buvo tęsiamos ir toliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius